Χριστουγενιάτικα Παιδικά Μπισκοτάκια…


Χριστουγενιάτικα Παιδικά Μπισκοτάκια ?‍?
Πρόκειται για μία εύκολη και γρήγορη συνταγή. Υλικά?‍? (για 100 μικρά μπισκοτάκια)?

– 200 γραμμάρια βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου

– 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

-4 κουταλάκια του γλυκού γάλα

– 2 κουταλάκια του γλυκού άρωμα βανίλιας

– 300 γραμμάρια αλεύρι

– Χρώματα ζαχαροπλαστικής (περίπου 1/4 κουταλάκια του γλυκού για κάθε χρώμα)

– Έξτρα άχνη για πασπάλισμα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τρούφα ή γλάσσο)

Εκτέλεση?‍?

Mισή ώρα συν το ψήσιμο. Αν εκλάβετε τη διαδικασία για πολύ παιχνίδι, θα σας πάρει λίγο παραπάνω, αλλά θα το διασκεδάσετε. Θα χρειαστείτε τα μικρά κοπτικά σε διάφορα σχήματα.

– Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C

– Eτοιμάζετε τη ζύμη?‍? Bάζετε το βούτυρο σε μπολ και το ανακατεύετε μέχρι να είναι κρεμώδες. Ανακατεύετε μαζί τη ζάχαρη, να ενωθεί και να έχετε ένα μαλακό μίγμα. Ρίχνετε τη βανίλια και το γάλα

– Προσθέτετε κοσκινισμένο το αλεύρι, αναμιγνύετε καλά και χωρίζετε τη ζύμη σε 3 τμήματα, στα οποία προσθέτετε τα αντίστοιχα χρώματα ζαχαροπλαστικής (εδώ πράσινο, κόκκινο και μίγμα των 2 για το καφέ-μοβ)

– Κάνετε τα μπισκοτάκια: Αλευρώνετε καλά τον πλάστη και ανοίγετε πάνω σε καθαρή επιφάνεια με κάθε κομμάτι διαφορετικού χρώματος ζύμης ένα φύλλο ύψους 0.5-0,8 εκατοστών

– Χρησιμοποιήστε τα κοπτικά και κόβετε τη ζύμη σε σχήματα, τα οποία ξεκολλάτε από την επιφάνεια εργασίας με σπάτουλα.

– Τα απλώνετε σε ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα. Μαζεύετε τη ζύμη που περισσεύει, την κάνετε μπάλα και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, μέχρι να την αξιοποιήσετε πλήρως

– Ψήνετε τα μπισκοτάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς

– Κρύα πια, τα πασπαλίζετε με άχνη, που έχετε βάλει μέσα σε σουρωτήρι!

Σημείωση: Μπορείτε μερικά να τα τρυπήσετε στην επιφάνειά τους με οδοντογλυφίδα δίνοντάς τους επιπλέον στυλ. Αν η οδοντογλυφίδα τρυπήσει ως κάτω δεν πειράζει.

Καλή επιτυχία!

Χριστουγενιάτικα Παιδικά Μπισκοτάκια... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *