Χταπόδι τουρσί…


Χταπόδι τουρσί

Τι χρειαζόμαστε:
3-4 χταπόδια
ελαιόλαδο
ξύδι
θυμάρι
λευκό πιπέρι σε κόκκους
μπαχάρι σε κόκκους χαραγμένους
καρίνο
Πώς το κάνουμε:
Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τα χταπόδια,τα βάζουμε σε κενή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά,να βγάλουν όλα τους τα υγρά.
Μόλις πιούν το ζουμί τους,τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα κόβουμε σε κομμάτια πάχους ενός δάκτυλου.
Ξαναβράζουμε σε κατσαρόλα που έχει τόσο ξύδι όσο και νερό φροντίζοντας το υγρό ίσα-ίσα να καλύπτει το χταπόδι.
Προσθέτουμε το πιπέρι, το καρίνο, το μπαχάρι και βράζουμε ως να μαλακώσει καλά.
Φυλάσσουμε σε γυάλινα δοχεία με μπόλικο ελαιόλαδο και θυμάρι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν παραλείψετε το καρίνο, βάλτε κόκκους μαύρου πιπεριού,ξύσμα λεμονιού και σινάπι κατά το βρασμό.

Χταπόδι τουρσί... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *