?Ψαρονέφρι με λαχανικά και σόγια?
Υλικά
– 800γρ. ψαρονέφρι (χοιρινό φιλέτο) κομμένο σε λωρίδες
– λαχανικά κομμένα σε λωρίδες (πιπεριές, κολοκύθι, κρεμμύδι, σέλινο, φασολάκια)
– 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
– 30γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
– 30ml. ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο
– 70ml. σόγια σως
– 1κ.σ. μέλι
– πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ μαρινάρουμε το κρέας με τη σόγια, το μέλι, το σκόρδο και το τζίντζερ και το διατηρούμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα. Σε καυτό τηγάνι σοτάρουμε το κρέας και το λάδι (αφού το έχουμε στραγγίσει από τη μαρινάδα) για μερικά λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα λαχανικά και το πιπέρι, σοτάροντας για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Tip: Το φαγητό δε χρειάζεται αλάτι, καθώς η σόγια είναι αρκετά αλμυρή. Καλή επιτυχία!
0 Σχόλια