ΨΗΤΟ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ Θεϊκό πιάτο…


ΨΗΤΟ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ Θεϊκό πιάτο❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Υλικα!!
1 Ρολο χοιρινο απο σπαλα 2 κιλα
1 κουπα κονιακ
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα πορτοκάλι χυμό
2 κούπες νερό
200 γρ ξερά δαμάσκηνα
200 γρ ξερά βερίκοκα
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ για το δέσιμο της σάλτσας
Λίγο δενδρολίβανο
Λίγο θυμάρι
Αλάτι κ πιπέρι.
Εκτελεση
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας καλά απ ολες τις πλευρές
σβήνουμε με το κονιάκ κ σε λίγο με τον χυμό,ρίχνουμε το νερό και τα μυρωδικά μας!!
Βάζουμε το κρεας στην γαστρα η στο πυρεξ, σκεπαζουμε και ψηνουμε για δυο ωρες στους 180!! περνουμε το ζουμι και το βαζουμε σε μια κατσαρολα ριχνουνε τα δαμάσκηνα κ τα βερικοκα και τα βραζουμε για 5 λεπτα..τα βγάζουμε και τα βαζουμε δεξια κ αριστερά στην πιατελα με το κρεας που εχουμε κόψει σε φετες…Διαλύουμε με λιγο κρυο νεράκι το κορν φλάουρ κ το ρίχνουμε μεσα στο ζουμί.. Ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα και περιχύνουμε το κρέας ..!!
Συνταγή από την Κα Gogo Samiou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

ΨΗΤΟ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ Θεϊκό πιάτο... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *