《 Φάβα 》…


《 Φάβα 》

Για να συνοδεύσει το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας!!!!

Ένα ποτήρι φάβα
Τέσσερα ποτήρια νερό
Ένα μεγάλο κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τη φάβα, προσθέτουμε κρύο νερό και αφήνουμε μισή ώρα!!! Βάζουμε τη φάβα σε ένα σουρωτήρι και τη σουρώνουμε.
Την αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε τη φάβα με μια τρυπητή κουτάλα μέχρι να σταματήσει να βγαίνει αφρόςΡίχνουμε το κρεμμύδι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η φάβα να χυλώσει και να απορροφήσει όλο το νερό.Που και που ανακατεύουμε για να μην μας πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας!!!
Τώρα προσθέτουμε το αλάτι μας!!

Κρεμμύδια που θα γαρνίρουμε τη φάβα μας!!

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε λαδάκι κόβουμε δύο κρεμμύδια σε λωρίδες και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν!!!Αλατίζουμε ελαφρά.

《 Φάβα 》... 1
《 Φάβα 》... 2
《 Φάβα 》... 3


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *