Cheesecake light…


?Cheesecake light?
Υλικά
– 500γρ. τυρί κρέμα light
– 200γρ. ζάχαρη άχνη
– 3 ασπράδια
– 1 λίτρο κρέμα γάλακτος Iight
– 1 σφηνάκι amaretto (λικέρ με πικραμύγδαλο)
– 5 φύλλα ζελατίνη
– 200γρ. μπισκότα τύπου digestive
– 100γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
– 100γρ. ζάχαρη
– 1 κονσέρβα βύσσινο
– σιρόπι βύσσινο
Εκτέλεση:
Αρχικά, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο. Στη συνέχεια, σουρώνουμε τα βύσσινα και στο ζωμό τους προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και το amaretto. Κατόπιν λιώνουμε το βούτυρο και παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα για 2 λεπτά τα ασπράδια, τη ζάχαρη και το τυρί. Εν τω μεταξύ, θρυμματίζουμε τα μπισκότα, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε απαλά με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και το μισό λιωμένο βούτυρο. Έπειτα, ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το υπόλοιπο βούτυρο και συνεχίζουμε με γρήγορες κινήσεις το ανακάτεμα, ώσπου να δούμε ότι το μπισκότο έχει μουσκέψει. Στον πάτο μιας μεταλλικής φόρμας πoυ ανοίγει, βάζουμε το μείγμα του μπισκότου, πατώντας το για να στρωθεί παντού, από τις άκρες προς το κέντρο με ένα κουτάλι. Βάζουμε τη φόρμα για λίγο στο ψυγείο, για να στερεοποιηθεί. Συνεχίζουμε, βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ την κρέμα και ανακατεύοντας ελαφρά. Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα στρώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση του μπισκότου. Βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για 2 ώρες. Αφού το βγάλουμε, απλώνουμε πάνω τα βύσσινα και προσθέτουμε και το σιρόπι βύσσινου. Αφαιρούμε από τη φόρμα και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!

Cheesecake light... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *