Moqueca με γαρίδες…


Moqueca με γαρίδες

600γρ κατεψυγμένες ουρές γαρίδας (ξεφλουδισμένες)
2 πιπεριές (το χρώμα της επιλογής μας)
3 ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 λεμόνι
1 λάιμ
400γρ γάλα καρύδας
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ ματσάκι κόλιανδρο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. κουρκουμά
πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τον φλοιό. Καθαρίζουμε τις πιπεριές.
Κόβουμε τις ντομάτες σε μεγάλους κύβους. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Ροδίζουμε τα πάντα σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σωταριστούν για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Βάζουμε από πάνω τις γαρίδες (προηγουμένως αποψυγμένες), προσθέτουμε το γάλα καρύδας και 400γρ νερό.
Δεν ανακατεύουμε όσο βράζει. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 25 λεπτά.

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τον κουρκουμά, το πιπέρι και το αλάτι. Προσθέτουμε τα φύλλα κόλιανδρου, γαρνίρουμε με λάιμ και σερβίρουμε
————-
Εγώ προσθέτω στο φαγητό λίγες φλούδες φρέσκο ginger, 1 πιπεριά jalapeños κομμένη στην μέση και μια χούφτα φύτρες σόγιας
Ξεφεύγει από την original βραζιλιάνικη εκδοχή αλλά αρέσει πολύ ?
—————-
Σερβίρουμε με ρύζι basmati

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις γαρίδες με κατεψυγμένα φιλέτα μπακαλιάρου ή οποιοδήποτε άλλο φιλέτο ψαριού

Moqueca με γαρίδες... 1
Moqueca με γαρίδες... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *