Λικέρ λεμόνι…


Λικέρ λεμόνι

Υλικά συνταγής
10 λεμόνια
1,5 λίτρο τσίπουρο
4 και 1/3 ποτήρια νερό
1,5 κιλό ζάχαρη

Εκτέλεση

* Πλένουμε τα λεμόνια και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε το κίτρινο μέρος από τη φλούδα του λεμονιού.
Το άσπρο της φλούδας παραμένει πάνω στο λεμόνι. Προσέξτε: δεν ξύνoυμε την φλούδα με τρίφτη. Την αφαιρούμε με το μαχαίρι!

* Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο βάζο προσθέτουμε το τσίπουρο και τη φλούδα του λεμονιού, το σφραγίζουμε και το αφήνουμε για μία εβδομάδα.

* Μόλις συμπληρωθεί η εβδομάδα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά (μου είπε να προσέξουμε να μην κοχλάσει, ούτε να γίνει πηχτό το σιρόπι). Αυτή η διαδικασία χρειάζεται 15′-20′ το πολύ.

* Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει (το απομακρύνουμε απο την εστία της κουζίνας).
* Μόλις κρυώσει, σουρώνουμε σε μία κατσαρόλα το τσίπουρο και τη φλούδα λεμονιού και προσθέτουμε το σιρόπι.
* Ανακατεύουμε το μείγμα και έτοιμο το λικέρ, για να μπει στα μπουκάλια.

……………………………………………..

Λικέρ λεμόνι... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *