ΛΙΚΕΡ ΚΑΡΠΟΥΖΙ…


ΛΙΚΕΡ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο ρούμι ή κονιάκ ή τσίπουρο

5 φλυτζάνια ζουμί από καρπούζι φιλτραρισμένο καλά

2,5 φλ. ζάχαρη

1/2 φέτα λεμόνι

1 κλωνάρι αρμπαρόριζας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ένα ώριμο καρπούζι …θα χρειαστώ το μισό απ αυτό, εξαρτάται από το βάρος.
Τα βράζω όλα μαζί για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη σκεπάζω και την άλλη μέρα προσθέτω το ποτό. Κλείνω σε μπουκάλια και το φυλάω σε δροσερό μέρος.

Βήμα 1 – Στύβω με τα χέρια μου σε ένα σουρωτήρι το καρπούζι.
Βήμα 2 – Σουρώνω το ζουμί 2-3 φορές

Βήμα 3 – μετράω το χυμό του καρπουζιού , 5 φλυτζάνια και το ρίχνω σε μια κατσαρόλα,

Βήμα 4 – προσθέτω τόση ζάχαρη όσο η μισή ποσότητα από το ζουμί, δηλαδή 2,5 φλιτζάνια ζάχαρη

Βήμα 5 – Ρίχνω μια φέτα λεμόνι , και ένα κλωνάρι αρμπαρόριζα και το αφήνω στην φωτιά 5 λεπτά να πάρει μια βράση. Σκεπάζω και την άλλη μέρα ρίχνω μέσα 1 λίτρο βότκα ή ρακί. αφήνω να ξεκουραστεί για 5 μέρες. Έτοιμο το λικέρ καρπούζι μυρωδάτο και δροσερό να το απολαύσετε με τριμμένο πάγο και αναψυκτικό.

Aπο την Σοφία Παππά

ΛΙΚΕΡ ΚΑΡΠΟΥΖΙ... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *