ΑΝΟΙΞΤΕ ΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΣΤΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΣΑΣ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΉΓΟΡΑ


-2
-2 points



για περισσοτερες συνταγες ακολουθηστε με και στο fb

Υλικά Ζύμης
550 γρ αλεύρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΉΣΕΙΣ
300 γρ.νερο θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

Ζυμωνουμε ,αλευρωνουμε και σκεπάζουμε την ζύμη για 15 λεπτά τουλάχιστον.
κατόπιν βγάζουμε την ζύμη στον πάγκο την κόβουμε όπως στο βίντεο σε 6 μπαλάκια.
Βάζουμε τα μπαλάκια σε μπολ που έχουμε λιώσει 150 γρ.περιπου βούτυρο η βιταμ σε πλακα και τα βουτάμε και από τις δύο πλευρές.
τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά περίπου.
Τέλος ανοίγουμε σε βουτυρωμενο η λαδωμένο πάγκο ένα ένα τα φύλλα με τα χέρια ρίχνουμε τυρί φέτα η ότι άλλη γέμιση θέλετε χωρίς υγρά .
ρολαρετε καί κάνετε σαλιγκάρια.
Ψήνετε σε ζεστό φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω περίπου 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας

Βίντεο από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

-2
-2 points

43 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Τι να πω υπέροχο!!
    Δεν μας λύνετε απλά τα χέρια, μας ανοίγετε καινούργιους δρόμους και επιλογές!! Ευχαριστούμε πολύ! 😊🌹

  2. Συγχαρητήρια φαίνεται τέλεια. Μπορείς να μας πεις παρακαλώ σ' αυτή τη συνταγή πόσο αλεύρι έβαλες ευχαριστώ

  3. Μια ερωτηση κα Γκολφω…επειδη χαλασε ο φουρνος μπορω να τις τηγανησω στο αντικολητικο με λιγο λαδι….; τωρα τις φττιχνω!!!!

  4. ΜΠΡΑΒΟ ΓΚΟΛΦΟ. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΙΤΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑ .ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙΞΕΙ .ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

  5. Καλησπέρα Κυρία Γκολφο. Σας ρωτησα και αλλη φορά. Δεν μπορώ να βρω τις αναλογίες. Μου είπατε κάτω από το βίντεο. Αλλα δυστυχώς σε μενα δεν βγαίνει τίποτα. Ίσος γιατι σας παρακολουθώ από Γερμανία??? Ειναι τόσο τέλειες οι συνταγες σας αλλα δεν μπορώ να τις κάνω. Μηπως σας ειναι εύκολο την ωρα που κάνετε το βίντεο να πείτε την ποσότητα?? Πόσο πολύ θα ήθελα να τα κάνω και εγώ

  6. Ηθελα και εγώ να σας ρωτήσω, αν με αυτό το ζυμαράκι μπορώ να κάνω πίτα παραδοσιακή… Δηλαδή, να μην κάνω την τύπου κιχί που κάνετε εσεις, αλλά με πλάστη να ανοίξω φύλλα και να κάνω μια παραδοσιακή τυρόπιτα. Τα φύλλα θα τα αλευρώσω? Και τι γίνεται που δεν βάλαμε ξίδι? Δεν θα γίνει τραγανό το φύλλο? Βοηθήστε με σας παρακαλώ, ευχαριστώ εκ των προτέρων !

  7. Χίλια ευχαριστώ ο Θεός να σας έχει καλά και να μας δείχνεται με τα χρυσά σας χεράκια τις τέλειος συνταγές σας ,μόλις έβγαλα την πίτα απο τον φούρνο το αποτέλεσμα??φανταστικόοοοοο!!!!!!!!

  8. Φανταστικό είμαι μεγάλη φαν σου Επιτέλους φτιάχνω πίτες εγώ η αχρηστη Δεν μπορούσα να φτιάξω πιτες
    και μπουρεκια Πραγματικά το ευχαριστώ είναι λίγο Υποκλίνομαι 😉

  9. Το έκανα αλλα δεν πέτυχε και δεν μου αρεσε, έτσι το ξαναέκανα με τον ίδιο τροπο μεν, αλλά άφησα μεσα στο ελαιολαδο επι μισάωρου, τέσσερα μπαλάκια ζυμης 400γρ αλευριου+200γρ νερου, στην οποία είχα προσθέσει και 1κγ μπέικινγκ παουντερ. Υστερα οταν άνοιγα τα φύλλα με τα δαχτυλα και την παλάμη του χεριού μου, εριχνα χλιαρο λιωμενο βουτυρο στο καθένα απ' αυτά, για να ανοίγει πιο εύκολα και ξανά απλωνα τα φυλλα και ξανά εριχνα λιωμενο βούτυρο, μέχρι να ποτιστουν με βουτυρο και να γινουν νόστιμα και πολύ λεπτα. Μπορείτε να υποβοηθησετε το άνοιγμα των φύλλων με τον πλάστη.. με το ένα χέρι σαν να λέμε. Έγιναν οχτώ φύλλα. Ύστερα στο ταψί, άλοιψα πανω απο κάθε φύλλο μείγμα ελαιολαδου και βουτύρου, δηλ η πιτα εγινε πλούσια σε λιπαρά. Αλλά έγινε μια κλασσικη, λαδερή και φουσκωτή πίτα, που ηταν σαν στολιδι της βιτρίνας ενος αρτοζαχαροπλαστειου. Απίστευτο!

  10. Που το βρίσκουμε. Αυτό το αλεύρι;;;;στα βιολογικά μαγαζιά;;;σας ευχαριστώ πολύ!!!!καλό απόγευμα!!!!έχω ψάξει κ δεν το βρήκα κ πάλι σας ευχαριστώ!!!!

  11. Καλησπέρα σας, έκανα την πίτα κι εγώ προχθές λόγω του ότι μου φάνηκε εύκολη. Γενικά έχω καταπιαστεί με πολλά είδη ζύμης πάρα πολλές φορές αλλά δεν έχω μεγάλη εμπειρία στις πίτες καθώς η μητέρα μου φτιάχνει καταπληκτικές και ας πούμε ότι δεν χρειάστηκε να φτιάξω πολλές στην ζωή μου μέχρι σήμερα. Την συνταγή μου την πρότεινε φίλη και είπα να την δοκιμάσω. Χρησιμοποίησα το ίδιο αλέυρι και ακολούθησα τις ποσότητες πιστά. Το ζυμάρι μου ήθελε λίγο παραπάνω νερό αλλά οκ, συμβαίνει. Το βούτυρο μου φάνηκε υπερβολικό σαν ποσότητα αλλά το θεώρησα μάλλον απαράιτητο από την στιμγή που τα φύλλα θα ανοιχτούν με το χέρι και πρέπει να βουτυρωθούν καλά. Ακολούθησα πιστά τις οδηγιές και στους χρόνους και σε όλα. Χρεάιστηκε λιγότερος χρόνος βάβαια για να ψηθεί αλλά αυτό εξαρτάται και από τον φούρνο του κάθε σπιτιού. Το αποτέλεσμα βάβαια δεν μπορώ να πω ότι με ξετρέλανε. Από πάνω ήταν μεν τραγανή αλλά από κάτω μου βγήκε κάπως σκληρή και την έβγαλα και πιο νωρίς από τον φούρνο. Ζεστή ήταν σε γενικές γραμμές καλή, όταν κρυώσε όμως έγινε σαν πετσί. Δεν ξέρω αν θα ήθελα να της δώσω και δεύτερη ευκαιρία. Είναι μεν εύκολη σαν διαδικάσία αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο καλό. Συγχαρητήρια στις κυρίες που τους ενθουσίασε η συνταγή και την έκαναν με επιτυχία.