ΣΠΟΓΓΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΓΛΥΚΌ


1
1 point



για περισσοτερες συνταγες ακολουθηστε με στο fb

Υλικά
350 γρ.φυλλο βυρητου
350 γρ.καρυδι τριμμένο
1 βανίλια
1 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
200 γρ.βουτυρο φρέσκο λιωμένο

ΣΙΡΟΠΙ
600 γρ.νερο
500 γρ.ζαχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα πορτοκαλιού
2 κουταλιές γλυκόζη η μέλι ?

Βίντεο από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

1
1 point

26 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Τέλειο γλυκό. Εμείς που έχουμε καταγωγή από Μ. Ασία το λέμε "αφαλό της χανουμισας". Καλή χρονιά σε όλους ???

  2. είσαι φοβερη!!!!!χθες έκανα το κεικ μανταρινιου.ευχαριστουμε πολύ. και τη ωραία που τα περιγραφης. Να είσαι πάντα καλά.

  3. Και εμεισ Γκολφο σε αγαπαμε γιατι μας γλυκαινεις τη ζωη μας με τα μαγικα σου γλυκα και επισης να εχεις μια καλη χρονια με υγεια και ευτυχια!!!!

  4. Εδώ στη Θράκη, το ίδιο αυτό γλυκό το λέμε σαραγλί. Είναι πολύ γνωστά τα διάσημα σαραγλί Ξάνθης όπως και οι καριόκες του Παπαπαρασκευά. Επίσης το έφτιαχναν και οι γιαγιά και οι θείες μου, με καταγωγή από Μικρά Ασία και το έλεγαν σαραγλί (ή σαραϊλί).

  5. Γεια σου Γκόλφω μου τέλεια φενεται η συνταγή σου λέω να τη φτιάξω τα φώτα ευχαριστώ πολύ ….καλή χρονιά να έχουμε με υγεια

  6. Μπράβο για στα χεράκια σας, τα λέτε τόσο ωραία και ήρεμα, που βοηθάει πολύ τις μικρές νοικοκυρές, εγώ το έφτιαξα παραμονή της πρωτοχρονιάς!!!

  7. πωπω τι μου θυμισες???? μωρουδακι ημουν οταν ημασταν εκει,,,και το εφτιαχνε η μαμα μου,,,νασαι καλα…

  8. Καλή χρονιά κυρία Γκόλφω, τέλεια η συνταγή. Αυτό το γλυκό το έτρωγε ο σύζυγός μου όταν πήγαινε μικρός κατασκήνωση στην Πρέβεζα. Τώρα μάθαμε ότι είναι παραδοσιακό γλυκό της Πρέβεζας. Θα το δοκιμάσουμε!

  9. Ωραια η Πρεβεζα παρακαλω!!! Εκτος απο Αξιες Καλες Παραδοσιακες ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ!! Οπως πχ η Γκολφω μας βγαζει κ'τοσο ωραια φανταστικα σιροπιαστα γλυκακια!!! Μπραβο!! Μπραβο!! Μπραβο!! Υπεροχα οπως παντα!!!!

  10. Καλησπέρα Γκόλφω μου!! Καλή χρονιά με υγεία σε εσένα και στην οικογένεια σου εύχομαι!! Και εγώ Πρέβεζα είμαι . Ο σπόγγος είναι το αγαπημένο γλυκό του άντρα μου. Σε ορισμένα ζαχαροπλαστεία υπάρχουν ακόμη. Εγώ δεν ξέρω να φτιάχνω αλλά την δικιά σου συνταγή θα επιχειρήσω να την φτιάξω!! Πολλά φιλιά!!!