«Ένα Δώρο στον Άγιο με τα Δώρα»…


«Ένα Δώρο στον Άγιο με τα Δώρα»

Το Φιλότιμο Ίδρυμα σε μια πρωτότυπη συνεργασία με την Παντοτινή Ομάδα Βοηθών του Άγιου Βασίλη προσκαλεί τα παιδιά της χώρας να στείλουν, εκτός από μια λίστα δώρων που συνήθως στέλνουν, και από μία ευχετήρια επιστολή στον Άγιο Βασίλη που μάλλον περνά δύσκολα αυτές τις ημέρες.

Με αυτό τον τρόπο, ο οργανισμός με έδρα το νησί της Ρόδου, θέλει να παρακινήσει γονείς και παιδιά να ανταποδώσουν λίγη απ’ την αγάπη που τόσους αιώνες μοιράζει απλόχερα ο Άγιος με τα Δώρα στα παιδιά του κόσμου.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο και πιο θαυματουργό δώρο από την έκφραση αγάπης και ευγνωμοσύνης. Κι αυτό γιατί όσο περισσότερη μοιράζεσαι, τόση περισσότερη σου μένει.

Οι γονείς μπορούν να σκαρφιστούν με τα παιδιά διάφορους τρόπους που θα μπορούσαν να φτιάξουν την διάθεση στον Άγιο. Μια ζωγραφιά, μια ιστορία με τους δικούς τους προβληματισμούς, μια ιστορία ελπίδας, ή απλώς μια ευχή από καρδιάς.

Μπορούν να γράψουν και οι ίδιοι γράμμα. Άλλωστε για να είναι ζωντανός ένας άνθρωπος, πάει να πει ότι κρύβει ακόμα ένα παιδί μέσα του. Και ο Άγιος με τα Δώρα ποτέ δεν άφησε κανενός παιδιού, μικρού ή μεγάλου, την ευχή αναπάντητη!

Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά θέλει σκέψη και προσπάθεια για να ενθαρρύνεις έναν Άγιο που παρά τις δυνάμεις του να φτάνει και να χωρά παντού, τις φετινές γιορτές νιώθει στεναχώρια…

Δείξτε λοιπόν την αγάπη και ευγνωμοσύνη σας, και στείλτε ένα Δώρο από καρδιάς στον Άγιο με τα Δώρα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Φιλότιμου Ιδρύματος:

Το Φιλότιμο Ίδρυμα έλαβε πριν λίγο το παρακάτω έκτακτο και επείγον μήνυμα από τους Βοηθούς του Άγιου Βασίλη:

«Αγαπητά μας Παιδιά,

Ο Άγιος Βασίλης, λόγω πανδημίας, βρίσκεται κλεισμένος στο εργαστήριό του εδώ και μήνες.
Ενώ δεν τον εμποδίζουν οι περιορισμοί να ταξιδέψει με το έλκηθρο του σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Γης, είναι πολύ στεναχωρημένος γιατί ξέρει ότι όλα τα παιδιά του κόσμου, μικρά και μεγάλα, περνάνε δύσκολα αυτές τις μέρες.

Κι ενώ εφέτος, όπως και κάθε χρονιά, συνεχίζει να λαμβάνει τόνους γράμματα με λίστες δώρων από κάθε γωνιά του πλανήτη, αυτή την χρονιά ανησυχούμε γιατί τον βλέπουμε θλιμμένο και χωρίς την συνηθισμένη του ζωντάνια για χαχανητά και πειράγματα (να φανταστείτε του έχει κοπεί η όρεξη για μελομακάρονα!), γιατί δεν ξέρει πως να βοηθήσει τα παιδιά που τόσο αγαπά να ξεπεράσουν τις δικές τους στεναχώριες.

Ο Άγιος Βασίλης γνωρίζει πολύ καλά ότι τα πιο πολύτιμα δώρα είναι αυτά που προέρχονται από την καρδιά και προσφέρονται με αγάπη.

Για αυτό λοιπόν, κάνουμε θερμή παράκληση σε όλα τα παιδιά του κόσμου, να στείλουν από ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη στην παρακάτω φυσική ή ηλεκτρονική διεύθυνση, γράφοντάς του για τις δικές τους ανησυχίες και κάτι – οτιδήποτε – για να του φτιάξει την διάθεση και να τον κάνει να ξαναβρεί την απαραίτητη γιορτινή ενέργεια που θα του επιτρέψει και αυτή τη χρονιά να βγει και να μοιράσει τα δώρα του!

Εμείς οι Βοηθοί, με τη σειρά μας, θα διαβάσουμε ένα-προς-ένα ΌΛΑ τα γράμματα στον Άγιο Βασίλη γύρω από το τζάκι εδώ στο εργαστήριο, και θα στείλουμε σε γράμμα την απάντησή Του στο κάθε παιδί ξεχωριστά.

Σας ευχαριστούμε πολύ και βασιζόμαστε στην βοήθεια σας για να κάνουμε τον Άγιο Βασίλη να ξαναβρεί τη γιορτινή του δύναμη!

Με εορταστικούς χαιρετισμούς,

Η Παντοτινή Ομάδα Βοηθών Άγιου Βασίλη»

—————-
Στείλτε το γράμμα στον Άγιο Βασίλη σε μία από τις παρακάτω διευθύνσεις, και μη ξεχάσετε να γράψετε και τη δική σας για να λάβετε απάντηση μέσω ταχυδρομείου:

Ταχυδρομική Διεύθυνση:
Ομάδα Βοηθών Άγιου Βασίλη
Φιλότιμο Ίδρυμα
Ιωάννου Καζούλη 15
Ρόδος, 85100

Διεύθυνση Email: AgiosMeTaDwra@gmail.com (γράψτε κείμενο ή στείλτε φωτογραφία της επιστολής σας)

#φιλότιμο #philotimo #XaraStonAgio

«Ένα Δώρο στον Άγιο με τα Δώρα»... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *