Οι φίλοι μας τα ζώα, Γιατί κακαρίζει η κότα?, όχι όπως νομίζουμε από την χαλάρωσ…


Οι φίλοι μας τα ζώα, Γιατί κακαρίζει η κότα?, όχι όπως νομίζουμε από την χαλάρωση που νιώθει μόλις απαλλαγεί από το αβγό. Πριν από περίπου 10.000 χρόνια, εκεί όπου σήμερα είναι το Βιετνάμ έγινε η πρώτη εξημέρωση της αλλά ακόμα διατηρεί στο DNA της, μνήμες από την ζωή της σε άγρια κατάσταση.

Μετακινούμενη πάντοτε μέσα σε κοπάδι, έπρεπε να σταματήσει για να γεννήσει το αβγό ενώ οι υπόλοιποι συνέχιζαν την περιπλάνηση τους στην αναζήτηση τροφής, έπρεπε λοιπόν να δίνει σημάδια στους άλλους για το πού βρίσκεται. Δύο λεπτά προτού γεννήσει και λίγο μετά δίνει λοιπόν το στίγμα της για το που βρίσκεται όχι σε εμάς και στην γειτονιά αλλά στους υπόλοιπους συντρόφους της, υπαρκτούς και ανύπαρκτους!

Καμιά σαρανταποδαρούσα δεν έχει 40 πόδια, έχει πάντα μονό αριθμό που ποικίλλει, συνήθως 15-191!….

Οι άνθρωποι έχουν τα δακτυλικά αποτυπώματα, oι σκύλοι έχουν τα ρουθούνια τους, οι αυλακώσεις και γραμμές τους δημιουργούν μοτίβα, μοναδικά για κάθε κουτάβι, δεν υπάρχει άλλο που να έχει τα ίδια, πολύτιμο εάν χρειαστεί στην ταυτοποίηση. Το πρώτο ζώο που εξημέρωσε ο άνθρωπος, η περίφημη αφοσίωση στον κύριο τους, έδωσε κατά μια εκδοχή το όνομα στους Δομινικανούς μοναχούς “Domini canes” « τα σκυλιά του Κυρίου»!

Αυτός «πηγαίνει σαν το πρόβατο!», πάντα ευθεία και χωρίς παρεκκλίσεις, ακόμη και αν είναι ακριβώς πίσω του αυτοκίνητο , το πρόβατο σε αρμονία και με το όνομα του (προ-βαίνει, προχωρεί μπροστά) δεν πρόκειται να φύγει από την ευθεία. Και αυτό γραμμένο στο DNA τους, ξέρουν ότι το ευαίσθητο σημείο τους είναι ο λαιμός και μετά τα πλευρά τους, και αυτά προσέχουν ενστικτωδώς να μην τα εκθέτουν στους σαρκοβόρους εχθρούς τους!. Άρα το να πηγαίνεις σαν πρόβατο εμπεριέχει σοφία και δεν γίνεται από χαζομάρα όπως το εννοούμε εμείς.

” Τα ζώα δεν διώχτηκαν ποτέ από τον Παράδεισο…”

via Δημήτρης Τριάντος

#φιλοτιμο #philotimo

Οι φίλοι μας τα ζώα, Γιατί κακαρίζει η κότα?, όχι όπως νομίζουμε από την χαλάρωσ... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *