Ο μόλις 3,5 εκατοστών σφραγιδόλιθος απο αχάτη που ανακαλύφθηκε το 2015 στον επον…


Ο μόλις 3,5 εκατοστών σφραγιδόλιθος απο αχάτη που ανακαλύφθηκε το 2015 στον επονομαζόμενο τάφο του «Γρύπα Πολεμιστή» της Πύλου
Χρονολογείται στο 1450 π.Χ.
Πάνω του υπάρχει μια εκπληκτικής ακρίβειας σκηνή μάχης, με λεπτομέρειες που μόλις είναι ορατές με γυμνό μάτι γι’αυτό και εικάζεται από την επιστημονική κοινότητα πως χρησιμοποιήθηκε μεγεθυντικός φακός για την κατασκευή και χάραξή του, παρ’ ότι δεν εχει βρεθεί μεχρι τώρα, κανένα δείγμα μεγεθυντικού φακού από εκείνη την εποχή.
Το εγχάρακτο σχέδιο εκπληκτικής τέχνης και λεπτομέρειας, απεικονίζει μια εντυπωσιακή σκηνή μάχης, όπου πρωταγωνιστεί ένας πολεμιστής-ήρωας με μακριά μαλλιά που φέρει βραχύ περίζωμα.
Ο ένας από τους δύο εχθρούς του κείτεται νεκρός κάτω από τα πόδια του, ενώ ο δεύτερος που φέρει ασπίδα απεικονίζεται λίγα δευτερόλεπτα πριν τον θάνατό του, όταν δηλαδή ο ήρωας, που τον έχει ακινητοποιήσει πιάνοντάς τον από το λοφίο της περικεφαλαίας, βυθίζει το ξίφος στο στέρνο του.
Διακρίνεται μέχρι και η θήκη του σπαθιού του νικητή που έχει τιναχτεί προς τα πίσω λόγω της υπερπροσπάθειας να πλήξει τον αντίπαλο.
Θεωρείται το πιο έξοχο δείγμα γλυπτικής της Εποχής του Χαλκού που έχει βρεθεί

Ο μόλις 3,5 εκατοστών σφραγιδόλιθος απο αχάτη που ανακαλύφθηκε το 2015 στον επον... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *