“Ο Παύλος μέσα στη βοή της ανθρωποφαγίας, της τοξικής αρρενωπότητας, της ματσίλα…


“Ο Παύλος μέσα στη βοή της ανθρωποφαγίας, της τοξικής αρρενωπότητας, της ματσίλας και του «παντελονάτου» κόσμου, κατάφερε να ξεχωρίσει. Με τα κοινωνικά μηνύματα που επέλεξε να στείλει, ο Παύλος άγγιξε πολλούς ανθρώπους. Μίλησε με απλό τρόπο για την διαφορετικότητα, τον αποκλεισμό, τα στερεότυπα και την κοινωνία που καταλήγουν να ορίζουν την αυτο-εικόνα μας.

Χθες, μια ανάσα πριν τον μεγάλο τελικό, ο Παύλος αποχώρησε από το MasterChef, χαρίζοντάς μας όμως, μία ακόμη εξομολόγηση που ζέστανε το μέσα μας και μας συγκίνησε. Όπως πάντα, με το χαμόγελο στα χείλη, αποχαιρέτησε το παιχνίδι και τους συμπαίκτες του, ενώ διηγήθηκε και κάποια βιώματά του:
«Επειδή πολλοί άνθρωποι στη ζωή μου δεν μου δώσανε ποτέ την αγάπη που περίμενα… Πολλές φορές πίστευα ότι δεν το άξιζα και ξέρεις αυτό σου μένει… Κι όταν κάποιος σου δίνει την αγάπη που εσύ δεν περιμένεις, κάπως χτυπάει αυτό, το «γιατί το κάνει τώρα αυτός ο άνθρωπος, αφού εγώ, δεν την αξίζω…». Γελάω και κλαίω ταυτόχρονα. Προσπαθώ να το δουλέψω αυτό, γιατί θέλω να πιστεύω ότι την αξίζω την αγάπη», ανέφερε. «Πέρασα πολύ ωραία, όλα τα ωραία όμως κάποτε τελειώνουν», είπε στο τέλος με ένα μεγάλο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του.
Προς όλα τα άτομα που αισθάνονται διαφορετικά είπε:
«Ήταν πολύ ωραίο το ταξίδι του MasterChef. Έμαθα πολλά και για μένα και για τους άλλους και για το τι μπορώ να καταφέρω. Αυτό που θέλω να πω σε όλους εκεί έξω που νιώθουν διαφορετικοί – ό,τι διαφορετικό κι αν είναι αυτό, είτε σωματικό, είτε νοητικό, είτε σεξουαλικό, οτιδήποτε: Δε θέλω ποτέ να νιώθετε ότι η διαφορετικότητά σας είναι μειονέκτημα. Η διαφορετικότητα είναι χάρισμα. Κι όταν το αντιληφθείς εσύ ο ίδιος ότι είναι χάρισμα, τότε θα το αντιληφθεί και όλος ο κόσμος. […] Και μη μειώνετε ποτέ τον εαυτό σας. Η διαφορετικότητά σας δε σας κρατάει πίσω. Κάντε αυτό που θέλετε και αυτό που νομίζετε ότι είναι το καλύτερο και όλα θα πάνε καλά.»
Προς τους γονείς των διαφορετικών παιδιών τους είπε:
«Και στους γονείς όλων αυτών των διαφορετικών παιδιών, θέλω να πω, να αγαπάτε τα παιδιά σας. Γιατί είναι δύσκολη η ζωή για τους διαφορετικούς ανθρώπους και μην τους την κάνετε πιο δύσκολη».

Ο Παύλος είναι το ζωντανό παράδειγμα ότι πρέπει να κλείνεις τα αυτιά σου στις σειρήνες που σου λένε πως «δεν είσαι αρκετά καλός» και να πιστεύεις πρώτος εσύ τελικά στον εαυτό σου. Είναι ένας σπάνιος άνθρωπος που κατάφερε με τη στάση του να διδάξει ήθος μέσα από ένα reality show μαγειρικής, αποδεικνύοντας ότι παντού υπάρχει χώρος για την αλλαγή και την ελπίδα. Ακόμη και σε ένα προϊόν μαζικής εκτόνωσης της ποπ κουλτούρας. Τελικά, δεν χρειάζεται πάντα η λεγόμενη «υψηλή κουλτούρα« για να βρεις ανθρώπους σαν τον Παύλο, που έχουν κάτι να σου πουν για την ενσυναίσθηση, το σεβασμό, τη διαφορετικότητα. Ο Παύλος έφυγε από το MasterChef μα μπήκε στις καρδιές μας… Ευχαριστούμε, Παύλε. ”

Via: ROSA

#ΦΙΛΟΤΙΜΟ #Philotimo

"Ο Παύλος μέσα στη βοή της ανθρωποφαγίας, της τοξικής αρρενωπότητας, της ματσίλα... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *