Ο ρόλος του διοξειδίου του άνθρακα στο κλίμα του πλανήτη Αφροδίτη και στη Γη…

Κατεβάστε και μοιραστείτε τη φωτογραφία του άρθρου

Ο ρόλος του διοξειδίου του άνθρακα στο κλίμα του πλανήτη Αφροδίτη και στη Γη... 1
Ο ρόλος του διοξειδίου του άνθρακα στο κλίμα του πλανήτη Αφροδίτη και στη Γη
Το κλίμα της Αφροδίτης, όπως και της Γης, μεταβλήθηκε σημαντικά στο πέρασμα του χρόνου, σαν αποτέλεσμα της δυναμικής συνέργειας ανάμεσα στη γεωλογική δραστηριότητα και τις ατμοσφαιρικές μεταβολές, συνέργεια που μόλις τώρα αρχίζει να γίνεται κατανοητή.
Η Γη και η Αφροδίτη σχηματίστηκαν την ίδια περίοδο μέσα από το νεφέλωμα πρόγονο του ηλιακού μας συστήματος και είχαν περίπου το ίδιο μέγεθος και σύνθεση. Ωστόσο, εξελίχθηκαν σε δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους. Η επιφάνεια της Αφροδίτης έχει θερμοκρασία 460 βαθμών Κελσίου, δηλαδή είναι αρκετά ζεστή, ώστε τα πετρώματα να ακτινοβολούν, εξατμίζοντας γρήγορα όποια άτυχη μορφή ζωής βασισμένη στον άνθρακα επισκεφτεί τον πλανήτη αυτόν. Κυρίαρχο είναι ένα θανατηφόρα αποτελεσματικό φαινόμενο θερμοκηπίου, υποστηριζόμενο από μια ατμόσφαιρα που περιέχει κυρίως διοξείδιο του άνθρακα.

ΤΜΗΜΑ ΒΙΝΤΕΟ: Κόσμος: Μία Οδύσσεια στο χωροχρόνο – 12. Το κλίμα προειδοποιεί

For Educational Purposes Only. Disclaimer: I do not own any copyrights of this video. No copyright infringement intended.Πηγή

Download and Share the Image
  • Γράψτε ένα σχόλιο. Λάβετε υπόψη ότι όλα τα σχόλια είναι ελεύθερα και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί. Ας κάνουμε μια προσωπική και ουσιαστική συζήτηση.