Πείτε στα παιδιά σας όλη την ιστορία του Μαραντόνα, όλη και για την κοκαΐνη, όπω…


Πείτε στα παιδιά σας όλη την ιστορία του Μαραντόνα, όλη και για την κοκαΐνη, όπως την έλεγε ο ίδιος στον Κοστουρίτσα «ξέρεις τι παίχτης θα ήμουν χωρίς την κοκαΐνη; Ξέρεις τι παίχτη χάσαμε; Η κοκαΐνη με κατέστρεψε».

Πείτε τους όλη την ιστορία και για τα 12εκ λιρέτες που έδωσε από την τσέπη του στην ασφαλιστική εταιρεία, για να πάνε εκείνος και δέκα συμπαίκτες του σ ένα χωριό έξω από τη Νάπολη να παίξουν σ ένα φιλικό παιχνίδι σε βούρκο Γενάρη μήνα για να μαζέψουν λεφτά και να σωθεί ένα παιδάκι. Ο πρόεδρος της Νάπολι είχε πει όχι, φοβούμενος τον τραυματισμό κάποιου παίκτη. Ο Μαραντόνα είπε “να πάει να γμθεί η Λόιντς (ασφαλιστική εταιρεία) θα πληρώσω εγώ, αξία έχει η ζωή του παιδιού».

Να πείτε όλη την ιστορία, όπως το ότι εναντιώθηκε στη Βασιλική οικογένεια για τον πόλεμο στα Φόκλαντ αρνούμενος να δώσει το χέρι του στον Κάρολο χρόνια μετά.

Να πείτε όλη την ιστορία για την παρουσία του σε δεκάδες φιλανθρωπικούς αγώνες, για τα εκατομμύρια που έδωσε σε φτωχές οικογένειες της Αργεντινής και της Νάπολης.

Να πείτε για τον Θεό και τον Διάβολο που εμφανίστηκαν μέσα σε λίγα λεπτά στο γήπεδο Αζτεκα στο Μεξικό, σκοράροντας τα δύο διασημότερα γκολ της ιστορίας.

Να του πείτε αυτό που είπε ο Λίνεκερ χαζεύοντας όλη την πορεία του Ντιέγκο προς το τέρμα του Σιλτον: «Τον είδα να τους περνάει όλους και για πρώτη φορά στην καριέρα μου, ένιωσα μια ακατανίκητη επιθυμία να χειροκροτήσω τον αντίπαλο. Εστω κι αν μας είχε βάλει γκολ με το χέρι. Εστω κι αν, με αυτό το ποίημα, μας απέκλειε».

Να τους πείτε πως μετά τον Βασιλιά Πελέ, ο κόσμος γνώρισε έναν Θεό, να τους πείτε την συγκλονιστική ατάκα του Χόρχε Βαλντάνο: «Μεγάλη ζήλια έχουν οι νέες μπάλες, που δεν είχαν την τιμή να τις αγγίξει το αριστερό πόδι του Ντιέγκο».

Τέλος στο κλείσιμο της ιστορίας κι αφού τα έχετε πει όλα θα τους δείξετε αυτές τις δύο φωτογραφίες, όπου δύο εχθροί λυγίζουν αγκαλιασμένοι, συντετριμμένοι για τον χαμό του Θεού τους, καθώς για τον Θεό όλα του τα παιδιά είναι ίδια. Όλα τα παιδιά, είναι παιδιά του!

via @Vasilis Voglis

#philotimo #filotimo #φιλότιμο

Πείτε στα παιδιά σας όλη την ιστορία του Μαραντόνα, όλη και για την κοκαΐνη, όπω... 2
Πείτε στα παιδιά σας όλη την ιστορία του Μαραντόνα, όλη και για την κοκαΐνη, όπω... 3
Πείτε στα παιδιά σας όλη την ιστορία του Μαραντόνα, όλη και για την κοκαΐνη, όπω... 4


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *