Τα σκυλιά καταλαβαίνουν τα ανθρώπινα συναισθήματα…

Κατεβάστε και μοιραστείτε τη φωτογραφία του άρθρου

Τα σκυλιά καταλαβαίνουν τα ανθρώπινα συναισθήματα
Εάν οι ιδιοκτήτες εξακολουθούν να δυσκολεύονται να κατανοήσουν τα συναισθήματα των σκύλων τους αυτά μπορούνε.
Πράγματι, σύμφωνα με μια έρευνα του 2016, φαίνεται ότι τα σκυλιά είναι πολύ πιο εξειδικευμένα στο να κατανοούν τους αφέντες τους από το αντίστροφο, και θα ήταν πολύ καλά στο να ανιχνεύουν τα συναισθήματά μας.
Αυτή η ικανότητα θα προερχόταν από τα βαθιά κοινωνικά τους ένστικτα, η κατανόηση των συναισθημάτων των συνομηλίκων τους είναι απαραίτητη για λόγους επιβίωσης.
Μάλιστα, τα σκυλιά είναι ιδιαίτερα ταλαντούχα, όχι μόνο για να κατανοούν τα συναισθήματά μας, αλλά και για να προσαρμόζονται σε αυτά.
Έρευνες πάνω στο θέμα δείχνουν, ειδικότερα, ότι τα σκυλιά είναι σε θέση να αναγνωρίσουν ένα χαμογελαστό ανθρώπινο πρόσωπο, και στη συνέχεια τείνουν να δείχνουν και τον εαυτό τους, φιλικό.
Αντιθέτως, μπορούν να ανιχνεύσουν μια θυμωμένη έκφραση και θα τείνουν να υιοθετούν συμπεριφορά αποφυγής και υποταγής ώστε να μην δηλητηριάζουν την κατάσταση🐕🐕

Τα σκυλιά καταλαβαίνουν τα ανθρώπινα συναισθήματα... 1


Πηγή

Download and Share the Image
  • Γράψτε ένα σχόλιο. Λάβετε υπόψη ότι όλα τα σχόλια είναι ελεύθερα και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί. Ας κάνουμε μια προσωπική και ουσιαστική συζήτηση.