ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΡΟΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ…


💝💝💝ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΡΟΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ💝💝💝
Τα πρωτοχρονιάτικα ήθη και έθιμα, οι προλήψεις, το ποδαρικό και τα γούρια κυριαρχούν την πρώτη μέρα του νέου έτους, σε όλες τις περιοχές της χώρας μας!!!
Το γούρι που θα κάνουμε με την αλλαγή του χρόνου..!!Ένα πανάρχαιο έθιμο του λαού μας για τη γιορτινή μέρα του ερχομού του νέου χρόνου είναι «το σπάσιμο του ροδιού»
Είναι το ρόδι που συνοδεύεται από ζάχαρη, καραμέλες, καρύδια και κέρματα… !!🍎
1) Τη ζάχαρη και τις καραμέλες τα βάζουμε για να είμαστε μέσα στη γλύκα σαν άνθρωποι όλο το χρόνο και να υπάρχει αγάπη και γλύκα στο σπιτικό μας!!!!
2) Τα καρύδια για να είμαστε γεροί και δυνατοί σαν και αυτά!!
3) Τα κέρματα για να ρέει το χρήμα στο σπίτι μας και να είμαστε σιδερένιοι!!
4) Το ρόδι που θα σπάσει όσα σπυράκια έχει μέσα τόσα να ρέουν και τα καλά στο σπιτικό μας..!!🏠🏡
Τα βάζουμε όλα μαζί μέσα σε 2 με 3 σακουλάκια τροφίμων και δένουμε καλά γιατί με την δύναμη που θα το ρίξουμε κάτω για να σπάσει γιατί πρέπει να σπάσει και να χυθούν τα σπυράκια που έχει μέσα το ρόδι, μπορεί να σπάσει το ένα σακουλάκι και να λερώσει το σπίτι και τα χαλιά μας!! Το σπάει αυτός που θα κάνει και το ποδαρικό στο σπίτι…!!
Μετα το αφήνουμε 3 μέρες πίσω από την πόρτα του σπιτιού και μετά το πετάμε…!!!
Κάτω από το πατάκι της πόρτας μας βάζουμε ένα σίδερο που μπορεί να είναι ένα κλειδί ή κάτι άλλο,εγώ βάζω κάθε χρόνο ένα σιδερένιο μαχαίρι…Οπότε όποιος και μπει την πρώτη μέρα του χρόνου μέσα στο σπίτι μας και είναι και κατσικοπόδαρος χαχαχαχαχα😀😀😀δεν μας πιάνει τίποτα γιατί την ώρα που πατάει πάνω στο πατάκι για να μπει στο σπίτι μας εμείς λέμε από μέσα μας( Σίδερο πατάς και σίδερο να είμαστε) και έτσι δεν μας πιάνει τίποτα και η χρονιά μας κυλάει όμορφα….!!
Ας ευχηθούμε λοιπόν όλοι, οι μέρες που θα φέρει μαζί του ο καινούριος χρόνος να είναι χαρούμενες κι ευλογημένες, πολύχρωμες και γεμάτες χαρές , γερές και όμορφες όπως ακριβώς αυτός ο μαγικός καρπός του ροδιού !!
Όπως ρέουν τα σπυράκια από το ρόδι έτσι να ρέει και η χαρά η υγεία και το χρήμα μέσα στο σπίτι μας, να είμαστε σιδερένιοι από υγεία και μέσα στη γλύκα σαν τη ζάχαρη!!!Χρόνια πολλά και ευλογημένα !!!Καλή Πρωτοχρονιά!!!🍎❤🎁🎄🌲🌧❄💁‍♀️🎀🏵🥮🌺🥰🥧😀🏡💝❤🎄☃️🍬🍎🥧🥮🏵💎

ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΡΟΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ... 1
ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΡΟΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ... 2
ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΡΟΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ... 3


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *