Από χθες το πρωί στην ακριτική Δερύνεια το φιλότιμο και η ανθρωπιά δημιούργησαν …


Από χθες το πρωί στην ακριτική Δερύνεια το φιλότιμο και η ανθρωπιά δημιούργησαν τις συνθήκες σε μια υπεραγορά, για να υπάρχει σε αφθονία σε προϊόντα κρεοπωλείου μέσω της κίνησης «κρέας σε αναμονή» που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τους άπορους συνανθρώπους μας, τους ανέργους, τους πολύτεκνους ή τους λήπτες κοινωνικού βοηθήματος στις δύσκολες εποχές της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει επηρεάσει όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Η κοινωνική δράση «κρέας σε αναμονή» εφαρμόζεται στην τοπική υπεραγορά «Μέγα» στο δρόμο προς το κατοχικό οδόφραγμα Δερύνειας. Σύμφωνα με τους διευθυντές της Σκεύη και Θωμά Ριαλά και τον Γιάννη, υπεύθυνο του κρεοπωλείου, από χθες κάθε πελάτης που αγοράζει κρέας από το κρεοπωλείο, μπορεί να αφήνει στο ταμείο, κάποια χρήματα, όσα θέλει, για το «κρέας σε αναμονή». Τα χρήματα που αφήνουν οι πελάτες για το σκοπό αυτό, αναρτούνται σε πίνακα μπροστά από το κρεοπωλείο και μέχρι χθες στις 8:30 το πρωί, είχαν φτάσει τα 185 ευρώ. Όταν κάποιος που προσκομίζει κάποιο έγγραφο μαζί του που βεβαιώνει τη δεινή του οικονομική κατάσταση, ζητήσει «κρέας σε αναμονή», ο κρεοπώλης του δίνει την ποσότητα που χρειάζεται, με μια κρυφή σήμανση ούτως ώστε στο ταμείο το κρέας να μην χρεωθεί. Και το κυριότερο, κανένας άλλος πελάτης να μην αντιληφθεί κάτι, ώστε να διασφαλίζεται με πλήρη εχεμύθεια η αξιοπρέπεια του ατόμου που πήρε «κρέας σε αναμονή».

Σύμφωνα με την Σκεύη Ριαλά, κατά τις πρώτες 24 ώρες της εφαρμογής της δράσης, δεν προσήλθε κάποιο άτομο να ζητήσει από το «κρέας σε αναμονή». Προσέτρεξαν όμως αρκετοί άνθρωποι για να δημιουργήσουν ένα σεβαστό αποθεματικό ταμείο για το «κρέας σε αναμονή».

via Philenews

#philotimo #φιλότιμο

https://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/1118419/-kreas-se-anamoni-mia-koinoniki-drasi-anthropias

Από χθες το πρωί στην ακριτική Δερύνεια το φιλότιμο και η ανθρωπιά δημιούργησαν ... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *