«Γιαγιά, πώς αντιμετωπίζεις τον πόνο;»…


«Γιαγιά, πώς αντιμετωπίζεις τον πόνο;»

«Με τα χέρια σου, γλυκιά μου. Αν το κάνεις με το μυαλό σου, αντί να μαλακώνει, θα γίνεται ποιο δύσκολος».

«Με τα χέρια γιαγιά;»

«Ναι. Τα χέρια μας είναι οι κεραίες της ψυχής μας. Όταν τα κάνουμε να κινούνται ράβοντας, μαγειρεύοντας, ζωγραφίζοντας, παίζοντας ή βυθίζοντας τα στη γη στέλνουμε σημάδια φροντίδας στο βαθύτερο κομμάτι του εαυτού σας. Και η ψυχή σου καταπραϋνεται γιατί της δίνεις σημασία. Οπότε δεν χρειάζεται πλέον να σου στέλνει πόνο για να την προσέξεις.»

«Μα είναι τόσο σημαντικά τα χέρια;»
«Ναι, παιδί μου. Σκέψου τα νεογέννητα: αρχίζουν να γνωρίζουν τον κόσμο χάρη στο άγγιγμα των χεριών τους. Αν κοιτάξεις τα χέρια των ηλικιωμένων σου λένε για τη ζωή τους περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος. Ό,τι είναι χειροποίητο λέγεται ότι γίνεται με την καρδιά. Γιατί πραγματικά είναι: τα χέρια και η καρδιά συνδέονται.

Όσοι κάνουν μασάζ το γνωρίζουν καλά. Όταν αγγίζουν το σώμα ενός άλλου ανθρώπου με τα χέρια τους δημιουργούν μια βαθιά σύνδεση. Είναι ακριβώς αυτή η σύνδεση από την οποία προέρχεται η θεραπεία. Σκέψου τους ερωτευμένους: όταν αγγίζουν τα χέρια τους ενώνονται οι καρδιές τους».

«Τα χέρια μου γιαγιά… πόσο καιρό είχα να τα χρησιμοποιήσω έτσι..»

«Ενεργοποιήστε τα τα αγάπη μου. Ξεκίνησε να δημιουργείς μαζί τους και όλα μέσα σου θα συγ-κινηθουν. Μπορεί ο πόνος, ο δικός σου ή του άλλου, ίσως δεν περάσει. Αλλά θα μετατραπεί στο πιο όμορφο αριστούργημα. Και δεν θα πονάει πια. Γιατί θα έχεις καταφέρει πια να κεντηθείς από την ουσία.»

Έλενα Μπερναμπέ

#φιλότιμο #philotimo #filotimo

«Γιαγιά, πώς αντιμετωπίζεις τον πόνο;»... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *