-Γιατρέ, σας ευχαριστώ πάρα πολύ που ήρθατε ως εδώ για να με πάρετε….


-Γιατρέ, σας ευχαριστώ πάρα πολύ που ήρθατε ως εδώ για να με πάρετε.

-Θα φτάναμε στην άλλη άκρη του κόσμου, αν ήταν απαραίτητο.

Απάντησα στον ασθενή την ώρα που οι Αξιωματούχοι από το Kyrgyzstan, μας κοιτούσαν με απορία, αφού η νοοτροπία τους δεν επέτρεπε να κατανοήσουν πως ήταν δυνατό ένα αεροπλάνο με ιατρικό πλήρωμα να διανύσει 10.000 km για να παραλάβει ένα και μόνο άνθρωπο.

Sir, we leave no one behind, είπα κλείνοντας την πόρτα του αεροπλάνου, για να ξεκινήσουμε το 8ωρο επίπονο σκέλος του ταξιδιού.

Ανδρας 53 ετών με COVID 19 πνευμονία, έπρεπε να παραμείνει μέσα στην κάψουλα απομόνωσης για 8ωρες, μέχρι να επιστρέψουμε στην Ελλάδα, με το πλήρωμα να είναι πλήρως ντυμένο με προστατευτικό εξοπλισμό.

Για μας ήταν 8 ώρες χωρίς νερό ή ατομική υγιεινή, με το βλέμμα στον ασθενή που είχε τεθεί σε καταστολή, αφού εμφάνισε σημεία κλειστοφοβίας, όταν έκλεισε η κάψουλα.
8 ώρες που δε θυμάμαι πως πέρασαν όταν παραδόθηκε στη Θεσσαλονίκη για να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο αναφορά, στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, μόνο περηφάνια μπορούσα να νιώθω, να αποτελώ μέλος μιας χώρας που θα προσέγγιζε τον κάθε πολίτη της που έχει ανάγκη, σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, αδιαφορώντας για τις δυσκολίες.

Αφιερωμένο στους επαγγελματίες υγείας που με σθένος και αυταπάρνηση, μάχονται απέναντι στην επάρατη αυτή νόσο που ονομάζεται COVID19

via Ανδρέας Παναγιωτοπουλος

Kyrgyzstan, 02/12/20

#philotimo #φιλότιμο #Life_Line_Aviation #SoOthersMayLive

-Γιατρέ, σας ευχαριστώ πάρα πολύ που ήρθατε ως εδώ για να με πάρετε.... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *