Για τους Lakota, η συγγένεια με όλα τα πλάσματα ήταν αρχή.


Για τους Lakota, η συγγένεια με όλα τα πλάσματα της γης, του ουρανού και του νερού ήταν μια πραγματική και ενεργή αρχή. Στον κόσμο των ζώων και των πουλιών υπήρχε ένα αδελφικό συναίσθημα που κρατούσε τους Lakota ασφαλείς ανάμεσά τους.

Τα ζώα είχαν δικαιώματα — το δικαίωμα της ανθρώπινης προστασίας, του δικαιώματος στη ζωή, του δικαιώματος στον πολλαπλασιασμό, του δικαιώματος στην ελευθερία και του δικαιώματος στο χρέος μας — και ως αναγνώριση αυτών των δικαιωμάτων οι Λακότα δεν σκλάβωσαν ποτέ ζώο και χάρισαν όλη τη ζωή που δεν χρειαζόταν για φαγητό και ρούχα.

Αυτή η έννοια της ζωής και των σχέσεών της ήταν ανθρωπιστική και έδωσε στους Lakota μια διαρκή αγάπη. Γέμισε την ύπαρξή τους με τη χαρά και το μυστήριο της ζωής, τους έδωσε σεβασμό για όλη τη ζωή, έκανε μια θέση για όλα τα πράγματα στο σχέδιο της ύπαρξης με την ίδια σημασία για όλους.

Από τον Wakan Tanka, το Μεγάλο Πνεύμα, προήλθε μια μεγάλη ενωτική ζωτική δύναμη που έρεε μέσα και μέσα από όλα τα πράγματα — τα λουλούδια των πεδιάδων, που φυσούσαν άνεμοι, βράχους, δέντρα, πουλιά, ζώα.. Έτσι όλα τα πράγματα ήταν συγγενικά, και ενωμένα από το ίδιο Μεγάλο Μυστήριο». ~Chief Luther Standing Bear~ Φωτογραφία Shane Balkowitsch

Για τους Lakota, η συγγένεια με όλα τα πλάσματα ήταν αρχή. 1


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *