Δεν έχει σημασία αυτό που κάνεις. Δεν έχει σημασία η ιδιότητα που φέρεις και η τ…


Δεν έχει σημασία αυτό που κάνεις. Δεν έχει σημασία η ιδιότητα που φέρεις και η ταμπέλα με την οποία κατονομάζεις τον εαυτό σου. Σημασία έχει ο τρόπος που το κάνεις. Αυτό κάνει όλη τη διαφορά. Δες το ακόλουθο απόσπασμα και θα συμφωνήσεις μαζί μου…

«Ο ΘΕΙΟΣ ΤΖΑΚ ΗΤΑΝ ένας από τους λίγους γιατρούς που δε με τρόμαξαν ποτέ στη ζωή μου, ίσως επειδή δε συμπεριφερόταν ποτέ του ως γιατρός. Κάθε που τύχαινε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον Τζεμ κι εμένα, για να μας βγάλει μια αγκίδα από το πόδι, για παράδειγμα, μας έλεγε από πριν τι ακριβώς επρόκειτο να μας κάνει, πόσο περίπου θα πονούσαμε και πως δούλευε η όποια τσιμπίδα θα χρησιμοποιούσε.

Κάποια Χριστούγεννα, σερνόμουν από γωνία σε γωνία με μια σπασμένη αγκίδα χωμένη στο πόδι μου, χωρίς να επιτρέπω σε κανέναν να με ζυγώσει. Όταν μ’ έπιασε ο θείος Τζακ, άρχισε να μου λέει μια φοβερά αστεία ιστορία για έναν παπά που δεν ήθελε ούτε το πόδι του να πατάει στην εκκλησία κι έτσι έβγαινε κάθε μέρα στην πόρτα της αυλής του με τη ρόμπα κι έκανε πεντάλεπτα κηρύγματα σ’ όσους περαστικούς επιθυμούσαν ν’ ακούσουν το λόγο του Θεού, καπνίζοντας συνάμα το ναργιλέ του. Διέκοψα το θείο Τζακ για να τον ρωτήσω πότε θα καταπιανόταν με το πόδι μου, αλλά εκείνος σήκωσε το χέρι και μου ‘δείξε μια ματωμένη αγκίδα στην άκρη της λαβίδας που κράταγε και μου ‘πε πως την είχε βγάλει όσο εγώ γελούσα.»

******

Από το “Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια της Χάρπερ Λι (Harper Lee, “To Kill a Mockingbird”, 1964, Μετ: Βικτωρια Τραπαλη)

#fonikokouneli #HarperLee

Δεν έχει σημασία αυτό που κάνεις. Δεν έχει σημασία η ιδιότητα που φέρεις και η τ... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *