Διαβάζω τις αναρτήσεις σχετικά με τις διαφανείς μάσκες, βλέπω πως δεν έχετε κατα…


Διαβάζω τις αναρτήσεις σχετικά με τις διαφανείς μάσκες, βλέπω πως δεν έχετε καταλάβει καθαρά.

Νομίζετε πώς ζητάμε εμείς οι κωφοί να φοράμε τις διαφανείς μάσκες μα δεν προορίζονται σε μας αλλά σε σας τους ακούοντες που δεν έχετε πρόβλημα ακοής ΝΑ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, ώστε να μπορούμε εμείς οι κωφοί/ βαρήκοιοι να διαβάζουμε τα στόματα σας (χελεαναγνωση) για να σας καταλαβαίνουμε όταν μας μιλάτε.

Πώς είναι δυνατόν με τις μάσκες του τύπου χειρουργικής ή υφασμάτινες να φοράτε όταν προσπαθείτε να μας μιλήσετε αφού δεν ακούμε!!!!

Μην νομίζετε πως με τα ακουστικά βαρηκοΐας που φοράμε γινόμαστε σαν εσάς, ότι ακούμε κανονικότατα σαν τους ηλικιωμένους που έχουν βαρηκοΐα λόγω γήρατος ( Ναι αυτοί ακούν κανονικότατα με το ακουστικό βαρηκοιας αφού έχουν χάσει λίγο την ακοή τους) ,ενώ εμείς που έχουμε την κώφωση δυστυχώς δεν πιάνουμε δυστυχώς την ροή της ομιλίας.

Μόνο τους ήχους ακούμε όπως το κουδούνισμα, το γαύγισμα, το κλάμα, το γέλιο ΑΛΛΑ την ομιλία με όλες τις λέξεις ΟΧΙ δεν την πιάνουμε).

Είναι λάθος η αντίληψη σας γι αυτό προσπαθούμε να σας εξηγήσουμε εμείς οι κωφοί/ βαρηκοιοι χρειαζόμαστε να ΦΟΡΕΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΚΟΗΣ για να μπορούμε να συνεννοηθούμε για την διευκόλυνση μας.

Βεβαίως εμείς θα φορέσουμε τις διάφανες μάσκες όταν θα συνεννοηθούμε με τους ομοιοπαθείς μας.

Σας παρακαλούμε πάρα πολύ να μας βοηθήσετε και πείτε το στους άλλους να φορέσουν διαφανείς μάσκες.

Και σας παρακαλώ πάρα πολύ να φτιάχνετε τις διαφανείς μάσκες κι όχι τις υφασμάτινες. Βοηθήστε μας να μην είμαστε ξανά περιορισμένοι, να μην νιώθουμε πολίτες δεύτερης κατηγοριας!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επίσης ευχαριστώ τη φίλη μου που είναι κι αυτή κωφή οδοντίατρος (25 χρόνια) που μου παραχώρησε τη φωτογραφία της μαζί με την ανάρτηση μου για να καταλάβετε πώς ειναι η διαφανής μάσκα.

~ Lemonia Koumaki

#φιλότιμο #philotimo #MenoumeKala #anthropia

Διαβάζω τις αναρτήσεις σχετικά με τις διαφανείς μάσκες, βλέπω πως δεν έχετε κατα... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *