Δύσκολοι καιροί. Ευκαιρία να ξαναπιάσουμε τον Τομ Ρόμπινς, ε. Για άκου τί έχει ν…


Δύσκολοι καιροί. Ευκαιρία να ξαναπιάσουμε τον Τομ Ρόμπινς, ε. Για άκου τί έχει να μας πει.

«ΙΣΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ να κερδίζει συσσωρεύοντας εμπόδια. Όσο περισσότερα εμπόδια συσσωρεύονται για να μην αφήσουν την Ατυχία να εμφανιστεί, τόσο μεγαλύτερο είναι το σοκ όταν τελικά εμφανίζεται, όπως ακριβώς το τίναγμα ενός ελατήριου είναι τόσο πιο δυνατό, όσο μεγαλύτερη είναι και η πίεση που έχει ασκηθεί για να το συμπιέσει. Πρέπει, όμως, να προσέχουμε ώστε να διαλέγουμε μεγάλα εμπόδια, γιατί μόνο εκείνα που είναι αρκετά μεγάλα σε εύρος και μέγεθος έχουν την ικανότητα να μας εξυψώνουν, να μας βγάζουν απ’ το συνηθισμένο μας πλαίσιο και να κάνουν τη ζωή να φαίνεται κάτω από ένα εντελώς νέο και απροσδόκητο φως.

Για παράδειγμα, αν γεμίσεις το πάτωμα και τα τραπέζια μέσα στο δωμάτιό σου με μικρά αντικείμενα, όλα αυτά δε θα είναι παρά μια ενόχληση, μια άβολη ακαταστασία που σε εκνευρίζει. Το ασήμαντο και το μηδαμινό είναι καταφρονητέο. Βλαστημώντας, τριγυρίζεις ανάμεσα στα αντικείμενα, προσπαθείς να μην σκοντάψεις επάνω τους, τα μαζεύεις βαρυγκωμώντας ή τα κλωτσάς από δω κι από κει. Απ’ την άλλη μεριά, αν βρεις μέσα στο δωμάτιό σου έναν γρανίτινο ογκόλιθο πέντε τόνων, η έκπληξη που θα νιώσεις, τα ακραία μέτρα που θα πρέπει να πάρεις για να αντιμετωπίσεις την κατάσταση, σε αναγκάζουν να δεις τα πράγματα με νέα μάτια. Κι αν ο ογκόλιθος είναι κάτι πιο ιδιαίτερο ακόμη, αν είναι ζωγραφισμένος ή σκαλισμένος με κάποιο μυστηριώδη τρόπο, μπορεί να διαπιστώσεις ότι η παρουσία του είναι κάτι πέρα απ’ τα συνηθισμένα, είναι υπερφυσική, σε μαγεύει και, στην προσπάθειά σου να απαλλαγείς απ’ αυτόν –αφού σου κλείνει το δρόμο για το μπάνιο– σου δημιουργεί κι εσένα ένα συναίσθημα υπερφυσικό και έξω από τα συνηθισμένα.

Οι δυσκολίες φωτίζουν την ύπαρξή μας, πρέπει όμως να έχουν πρωτοτυπία και υψηλή ποιότητα.»

******

Τομ Ρόμπινς – Ακόμα και οι Καουμπόισσες Μελαγχολούν [“Even Cowgirls Get the Blues”, 1976, Μετ: Γιάννης Κωστόπουλος, Γιώργος Μπαρουξής]

Η Φωλιά του Κουνελιού #fonikokouneli #tomrobbins

Δύσκολοι καιροί. Ευκαιρία να ξαναπιάσουμε τον Τομ Ρόμπινς, ε. Για άκου τί έχει ν... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *