Η Σοφία τελείωσε το δημοτικό στο «δημοτικό σχολείο Τελένδου». Το μικρό σχολείο τ…


Η Σοφία τελείωσε το δημοτικό στο «δημοτικό σχολείο Τελένδου». Το μικρό σχολείο τότε, είχε πάντα δύο μαθητές. Τη Σοφία κι έναν ακόμη.

Η Σοφία θυμάται το μάθημα, το σχολείο και μιλάει με αγάπη για τους δασκάλους της. Μάλιστα αναφέρεται με θαυμασμό στην κ. Βασιλική. Την εκπαιδευτικό που πίστεψε στα όνειρα της Σοφίας και όπου άθελα της τη βοήθησε να τα πραγματοποιήσει.

«Το Δημοτικό το τέλειωσα στην Τέλενδο και είμαι αρκετά περήφανη για αυτό. Το γεγονός ότι για οχτώ χρόνια ήμουν σε ένα μικρό σχολείο με πάρα πολύ λίγα παιδιά έκανε τα άλλα παιδιά που γνώριζα να έχουν ένα ακόμη λόγο για να με φωνάζουν «διαφορετική». Το σχολείο μου ήταν όντως μικρό. Είναι ένα κτίριο που έχει μια αίθουσα. Εκεί που κάναμε μάθημα εμείς και ένα ακόμη πολύ μικρό δωματιάκι όπου βρίσκονταν το τηλέφωνο, έτσι ώστε να μιλάει πιο ήρεμα ο δάσκαλος. Οι τουαλέτες ήταν πίσω από το κτίριο του σχολείου. Συμμαθητές μου στο σχολείο ήταν ένα αγόρι και όταν έφυγε εκείνος για να πάει στο γυμνάσιο είχα την αδερφή μου, οπότε ήμουν πάντα εγώ και ένα ακόμη παιδί αλλά ποτέ δεν ένιωσα μόνη και ποτέ δεν βαρέθηκα.

Αντιθέτως μου άρεσε να πηγαίνω σχολείο. Το μάθημα κυλούσε πολύ ομαλά και ωραία… Όλα τα χρόνια που ήμουν στο Δημοτικό γνώρισα αρκετούς καινούριους δασκάλους όπως είναι άλλωστε φυσικό, όμως υπήρξε μια δασκάλα που ήταν πολλά παραπάνω από μια απλή δασκάλα για μένα. Είναι ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου.

Ήταν πάντα εκεί για μένα. Τη θαύμαζα και εξακολουθώ να τη θαυμάζω για αυτό που είναι και για όλα αυτά που έχει πετύχει. Της χρωστάω πολλά. Πάντα πίστευε σε μένα και στα όνειρα μου. Εύχομαι να καταφέρω να της μοιάσω μια μέρα. Κυρία Βασιλική, σας αγαπώ πολύ και μου λείπετε…

via www.humanstories.gr

#φιλότιμο #philotimo

Η Σοφία τελείωσε το δημοτικό στο «δημοτικό σχολείο Τελένδου». Το μικρό σχολείο τ... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *