#ΚΑΡΔΙΤΣΑ SOS…


#ΚΑΡΔΙΤΣΑ SOS

Τα αγαπημένα μας αγραφιώτικα χωριά. αλλά και η πόλη της Καρδίτσας και τα χωριά του Κάμπου τραυματίστηκαν βαριά από τον Ιανό. Άνθρωποι και ζώα χάθηκαν, ενώ οι υλικές ζημιές είναι ανυπολόγιστες.

Στην παρακάτω λίστα μπορείτε να δείτε τρόπους έμπρακτης αλληλεγγύης.

? Όσοι μένουν εκτός νομού Καρδίτσας μπορούν να στέλνουν πράγματα δωρεάν με το ΚΤΕΛ Καρδίτσας.

? Αθήνα:
> Ο Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος και η Πρωτοβουλία Αθήνας για την Προστασία των Αγράφων συγκεντρώνουν στα γραφεία του (Πλατεία Αγίων Θεοδώρων 3) καθαρά κλινοσκεπάσματα και ρούχα, τρόφιμα μακρά διάρκειας και φάρμακα πρώτης ανάγκης. Ώρες: από Τρίτη ως Παρασκευή 7-9μμ και την Πέμπτη ως τις 10.

> Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός καλεί όποιον επιθυμεί να προσφέρει κάποιο από τα παρακάτω είδη: Αλεύρι, ζυμαρικά, όσπρια, γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος (για παιδιά), κονσέρβες (παντός τύπου), δημητριακά, παξιμάδια.
Τα τρόφιμα θα συγκεντρωθούν στη Διεύθυνση Κεντρικής Αποθήκης, από Δευτέρα έως Παρασκευή (ώρες 07:30 – 14:30) στη διεύθυνση Άστρους 111-113, Κολωνός. Για πληροφορίες καλέστε στο 2105147300.

? Καρδίτσα και χωριά:
> Κοινωνική κουζίνα ο Άλλος Άνθρωπος:
“Παυσίλυπο πάρκο Καρδίτσας η αποθήκη και το μαγείρεμα εκεί θα είμαστε στις 11:00 και εκεί όσοι θέλουν να στέλνουν προμήθειες:
Ζυμαρικά
Όσπρια
Ρύζι
Πελτέδες
Ελαιόλαδο
Πάνες
Μωρομάντηλα
Βρεφικά γάλατα
Κρέμες για βρέφη
Κλινοσκεπάσματα
Σαμπουάν
Οδοντόκρεμες
Χαρτιά υγείας
Είδη καθαριότητας

>Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Νεοχωρίου συγκεντρώνει: μακαρόνια, όσπρια, γάλα μακράς διαρκείας, κονσέρβες, σάλτσες, λάδι, είδη καθαρισμού. Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται στο δυο παντοπωλεία του χωριού μας (Ηδυμελές, Κληματαριά) καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης για άμεση συλλογή των ειδών, μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 6971670460 ή στο e-mail: psnneoxoriou@gmail.com.

>Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Καρδίτσας έχει ανάγκη για:
τρόφιμα σε κονσέρβες
γάλατα (τύπου Νουνού)
ελαιόλαδο.
Όποιος θέλει να προσφέρει καθημερινά στη Δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου πρωινές ώρες 9.00-13.00 στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς.

> Δήμος Αργιθέας: «Παρακαλούνται όσοι από τους συμπολίτες μας ενδιαφέρονται να προσφέρουν τρόφιμα, νερά, φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης και κάθε άλλη βοήθεια για τους κατοίκους της Αργιθέας οι οποίοι έχουν πληγεί από το καταστροφικό φαινόμενο “Ιανός”, μπορούν να επικοινωνούν με την Αντιδήμαρχο κα Όλγα Κορλού στο τηλέφωνο 6972857495».

> Φιλοζωικό σωματείο “Διασώζω” Καρδίτσας: έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, για παροχή βοήθειας καλέστε: 6930434093
> Το Φιλοζωικό Σωματείο Φαρσάλων-Friends of Animals ζητά τη βοήθεια όλων αυτών των ανθρώπων που νοιάζονται. «Χρειαζόμαστε σπιτάκια μεγάλα πιατάκια για φαγητό, λεκάνες και κουβάδες τσίγκινους για νερό, κουβέρτες, χαλάκια, οτιδήποτε, έρχεται χειμώνας και δεν έχουν πλέον τίποτα για τα πλάσματα που με τόσο κόπο έχουμε διασώσει. Φυσικά αν θέλετε να υιοθετήσετε κάποιο από τα ζώα, ακόμη κι αν βρίσκεστε σε άλλη πόλη, θα ήταν σωτήριο. Τα ονόματα μας είναι Βάσω Αστάρα Μαρία Κασνακίδη και Νικολέτα Φουτζοπούλου. Σας ευχαριστούμε πολύ όλους εσάς που πραγματικά νοιάζεστε». Στοιχεία επικοινωνίας: mariakasnakidi@gmail.com & 6972984556.

? Θεσσαλονίκη:
> Ανθρωπιστική βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς στην Καρδίτσα συγκεντρώνει από σήμερα Τρίτη έως την ερχόμενη Παρασκευή 25/9 ο Δήμος Καλαμαριάς.
Όσοι πολίτες θέλουν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας (ζυμαρικά, ρύζι, δημητριακά, όσπρια, ζάχαρη, αλεύρι, κονσέρβες, μπισκότα, κρουασάν), αλλά και μωρομάντηλα, γραφική ύλη, χαρτικά, (τετράδια, μολύβια , στιλό κλπ). Η βοήθεια συγκεντρώνεται στο Πολυδύναμο Κέντρο, Αμισού και Ιερ. Παπανικόλα, στον 2ο όροφο, από τις 8 το πρωί έως και τις 2.30 μ.μ. .

?Ιωάννινα:
Ο Σ.Φ. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης (νερά, ζυμαρικά, όσπρια, γάλατα μακράς διάρκειας, δημητριακά, πελτέδες, κονσέρβες, λάδι, καφέδες, πετσέτες). Η συγκέντρωση θα γίνεται Δευτέρα-Τρίτη (20:00-23:00). Τα πράγματα θα αποσταλούν άμεσα στους πληγέντες. Τα γραφεία στεγάζονται στην οδό Φ. Τζαβέλλα 25, έναντι της Θύρας 3 του Εθνικού Σταδίου Ζωσιμάδες.

?Ξάνθη:
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης προχωράει στη συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στον χώρο της Λαϊκής Επιτροπής, στην οδό Σπάρτης 11 (Τρίτη/Τετάρτη/Πέμπτη – 19:30 έως21:00): Νερά, μακαρόνια, όσπρια, γάλα εβαπορέ, βρεφικές τροφές, καφές, δημητριακά, κλινοσκεπάσματα, πετσέτες. Όσοι θέλουν να συμβάλουν, να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 6973960828 & 6980821551.

? Λάρισα:
Απόψε Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη από τις 18:00 έως τις 21:00 στο στέκι paratodos (Φαρμακίδου 4) ο Μαρίνος Αντύπας θα κάνει συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για του πληγέντες της Καρδίτσας.
Οι πληγέντες έχουν άμεση ανάγκη από:
– Ξηρά ή τυποποιημένη τροφή
– Είδη προσωπικής υγιεινής
– Εμφιαλωμένα νερά
#φιλότιμο #philotimo

#ΚΑΡΔΙΤΣΑ SOS... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *