Νίκησε το ρολόι! Η αλήθεια για τους ανθρώπους που διαρκώς καθυστερούν….


Νίκησε το ρολόι! Η αλήθεια για τους ανθρώπους που διαρκώς καθυστερούν.

Σε όλους συμβαίνει να καθυστερήσουμε σε ένα ραντεβού πότε-πότε. Κάποιοι άνθρωποι, ωστόσο, είμαστε πάντα καθυστερημένοι. Ίσως κάποιοι από εμάς έτσι διδαχθήκαμε από τους γονείς μας. Οι οποίοι επίσης δεν είχαν καλή σχέση με το ρολόι.

Οι άνθρωποι που είναι πάντα ακριβείς θεωρούν προκλητική τη στάση όσων αργούν. Μήπως ο δικός τους χρόνος είναι πιο σημαντικός από το χρόνο αυτών που τους περιμένουν; Μοιάζει αλαζονικό. Ίσως όμως να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: πολλοί άνθρωποι που αργούν υποσυνείδητα θεωρούν τους εαυτούς τους πιο ασήμαντους από τους άλλους. Κι αν καθυστερήσουν, ποιος θα παρατηρήσει την απουσία τους;

Αυτή η υπόθεση ίσως βγάζει νόημα σε κοινωνικές επισκέψεις. Αλλά πώς δικαιολογεί το να χάνει κανείς πλοία, τραίνα και αεροπλάνα; Ίσως το υποσυνείδητο λέει: «Αν ήμουν κανένας αξιόλογος, το τραίνο θα με περίμενε.» Καθώς αυτό δε συνέβη, συνεχίζουν να πιστεύουν ότι δεν αξίζουν τίποτα.

Οι «καθυστερημένοι» φίλοι μας συχνά μοιάζουν λαμπεροί. Είναι παράδοξα αισιόδοξοι: θεωρούν ότι μπορούν να χωρέσουν πάρα πολλά πράγματα σε πολύ λίγο χρόνο. Όμως, σπανίως υπολογίζουν το χρόνο που χρειάζεται για να μεταφερθούν από το ένα μέρος στο άλλο. Αν έχουν ένα ραντεβού στις 7, ίσως να έχουν 5 λεπτά καθυστέρηση επειδή ξεκινούν στις 7 ακριβώς. Σα να πιστεύουν πως έχουν τηλεμεταφορέα – αλλά δεν έχουν.

Κάποιοι άνθρωποι αποδέχονται ότι αδυνατούν να ρυθμίσουν το χρόνο τους. Θεωρούν ότι δε μπορούν να κάνουν τίποτα για αυτό. Μόνο όταν κανείς αποφασίσει να γίνει ακριβής, γίνεται. Πρέπει να είναι μια συνειδητή απόφαση. Αν οι άνθρωποι απλά κάνουν «προσπάθεια» να είναι στην ώρα τους, δε θα είναι.

Νίκησε το ρολόι! Η αλήθεια για τους ανθρώπους που διαρκώς καθυστερούν.... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *