Να σας συστήσω τον Alex, έναν πολύ κουλ σύγχρονο τύπο. O Alex είναι Βρετανός και…


Να σας συστήσω τον Alex, έναν πολύ κουλ σύγχρονο τύπο. O Alex είναι Βρετανός και έβλεπε καθημερινά έξω από το σταθμό του μετρό που χρησιμοποιούσε, έναν άστεγο άντρα. Αφού του πρόσφερε συχνά ζεστά ροφήματα, έγιναν σιγά σιγά φίλοι.
************************
Συνειδητοποίησε ότι ήθελε να κάνει κάτι παραπάνω για τον φίλο του και ανθρώπους σαν εκείνον. Η ζωή του νέου του φίλου δε μπορούσε να αλλάξει δραστικά μόνο με τους καφέδες, μπορούσε;
************************
Το έβαλε σκοπό και το 2016 ίδρυσε την Beam μια διαδικτυακή πλατφόρμα για την κατάρτιση και την απασχόληση αστέγων. Από τοπογράφους κτιρίων έως αισθητικούς, η πλατφόρμα αναλύει την εκπαίδευση που θα χρειαζόταν κάθε άτομο για να βρει την ιδανική δουλειά και φυσικά όλο αυτό γίνεται μέσω δωρεών. “Σίγουρα, αυτό θα κοστίσει περισσότερο από ένα φλιτζάνι καφέ”, εξήγησε ο Alex, “αλλά τι θα γινόταν αν όλοι προσφέραμε αυτό το μικρό ποσό;”
************************
Πως δουλεύει; Μία από τις περιπτώσεις που έχουν στη σελίδα τους είναι ο Anthony. Ο Anthony θέλει να εκπαιδευτεί για να γίνει οδηγός φορτηγού. Το συνολικό ποσό που χρειάζεται είναι 4,231 λίρες και μέχρι τώρα από δωρεές έχουν μαζευτεί 432 λίρες. Και κάπως έτσι δημιουργούνται ευκαιρίες.
************************
Για την Beam ‘έχουν γραφτεί άρθρα στο Forbes, στο Τhe Times και στο BBC, ενώ μέχρι στιγμής έχουν αποσπάσει 29 βραβεία. O Alex έχει δώσει ομιλίες στο TEDx και όνειρο του είναι η Beam να μεγαλώσει και να βοηθήσει ανθρώπους και εκτός Αγγλίας.

#οιανθρωποικαιημουσικηειναιπολυκουλ

Να σας συστήσω τον Alex, έναν πολύ κουλ σύγχρονο τύπο. O Alex είναι Βρετανός και... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *