ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ…


ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ?‍?‍?‍?
Τι μπορεί να κάνει μια μητέρα ευτυχισμένη; Η αυθόρμητη απάντηση είναι, φυσικά τα παιδιά της?‍?‍?‍?

Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Όμως η καθημερινότητα δεν είναι εύκολη, ειδικά όταν η μητέρα έχει να διαχειριστεί ένα ασφυκτικά γεμάτο πρόγραμμα, στο οποίο ελάχιστες φορές προβλέπεται “κάτι”για τον εαυτό της.

Και, κάθε φορά που επιτέλους καταφέρνει να καθίσει αργά το βράδυ στον καναπέ, αναλογιζόμενη αν τα έχει προλάβει όλα, διαπιστώνει ότι δεν έκανε τίποτα για την ίδια που να την ευχαριστεί και να την κάνει ευτυχισμένη. Η ευτυχία όμως δεν είναι άπιαστη και σίγουρα δεν είναι ουρανοκατέβατη.

Αν ανήκετε και εσείς σε αυτή τη μεγάλη κατηγορία των μαμάδων που «τρέχει και δεν φτάνει», σκεφτείτε ότι η ευτυχία δεν είναι μόνο αυτό που περιμένουμε να ‘ρθει αλλά και όσα καθημερινά ζούμε αλλά παραβλέπουμε. Αρκεί να βοηθήσετε και εσείς με τον τρόπο σας. Να θυμάστε ότι μπορείτε να είστε ευτυχισμένη υπό τη προϋπόθεση:

1.Να είστε αισιόδοξες
2.Να έχετε υπομονή
3.Να βρίσκετε χρόνο για τον εαυτό σας
4.Να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν
5.Να μην αγχώνεστε για τα πιάτα στο νεροχύτη ( ναι, ναι κι αυτό)
6.Να είστε ο εαυτός σας

Εδώ είναι το μεγαλύτερο μυστικό …
Καλή μητέρα δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι πάντα ευχαριστημένη. Όλοι μας άλλωστε έχουμε τις ημέρες μας. Άλλες είναι καλύτερες κι άλλες χειρότερες.

Θα υπάρξουν ημέρες που δεν θα έχεις διάθεση να σηκωθείς από το κρεβάτι σου. Που δεν θα θέλεις να μαγειρέψεις, να πας στη δουλειά σου, να φροντίσεις τα παιδιά!

Κι όμως, στο τέλος θα βρεις τη δύναμη που χρειάζεται γιατί απλά είσαι μαμά!

ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *