Ο Μίμας (ένας από τους, τουλάχιστον 83, φυσικούς δορυφόρους του Κρόνου, με διάμε…


Ο Μίμας (ένας από τους, τουλάχιστον 83, φυσικούς δορυφόρους του Κρόνου, με διάμετρο σχεδόν 400 km και όνομα που προέρχεται από έναν από τους «Γίγαντες» της Ελληνικής μυθολογίας), μπροστά από τα χαρακτηριστικά «δαχτυλίδια» του Κρόνου. Η διαστημική συσκευή Cassini, στις 02.08.2005, οπότε και τράβηξε αυτή τη φωτογραφία, βρισκόταν «μόλις» 66000 km μακριά από τον Μίμα. Ο δορυφόρος αυτός αποτελείται κυρίως από πάγο (νερού) και η επιφάνειά του είναι διάστικτη από τους μετεωρίτες.

Φωτογραφία: NASA / JPL – CalTech / SSI / Jason Major (

————————————————

*Δείτε ΟΛΑ μας τα βιβλία, τόσο για το ευρύ κοινό, όσο και τις τεχνικές εκδόσεις για τους φοιτητές, μαζί με τα περιεχόμενά τους, τις τιμές και περισσότερες λεπτομέρειες, εδώ:

Μπορείτε να τα αποκτήσετε με έκπτωση και χωρίς έξοδα αποστολής από τη σελίδα μας! Ρωτήστε μας! (Τα έσοδα από τα βιβλία μας, χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία και έκδοση νέων βιβλίων με στόχο τη διάδοση της γνώσης στην κοινωνία).

**Κάθε βδομάδα, χειμώνα – καλοκαίρι, ανελλιπώς, είμαστε κοντά στους φίλους μας, με τουλάχιστον 3 αναρτήσεις, που αφορούν επιστημονικές ανακαλύψεις, τεχνολογικές προόδους αλλά και με άρθρα γνώσης. Όλη αυτή η γνώση, μπορεί να βρεθεί στο αρχείο αναρτήσεων:

Ο Μίμας (ένας από τους, τουλάχιστον 83, φυσικούς δορυφόρους του Κρόνου, με διάμε... 1

Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *