Ποιος είναι ο προπάππους της μικρής Αλίσια στη φωτογραφία;…


Ποιος είναι ο προπάππους της μικρής Αλίσια στη φωτογραφία;

Τον λένε Lucio Chiquito και γεννήθηκε στις 22 Μαΐου του 1916 στο Κάλι της Κολομβίας. Σπούδασε μεταλλειολόγος στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Κολομβίας, και έκανε μεταπτυχιακό στο Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Victoria του Μάντσεστερ στην Αγγλία. Προσλήφθηκε ως μηχανικός από την εταιρεία Alexander Gibb and Partners και αργότερα επιλέχθηκε ως σύμβουλος της εταιρείας με έδρα πλέον την Κολομβία.

Έτσι πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Μεντεγίν της Κολομβίας. Παντρεύτηκε, έκανε οικογένεια και έχει πλέον στα 104, 6 παιδιά, 12 εγγόνια και 6 δισέγγονα. Υπήρξε μέλος της Chidral, της δημόσιας εταιρείας Valle del Cauca που είναι υπεύθυνη για τις μελέτες του υδροηλεκτρικού εργοστασίου του ποταμού Anchicayá. Μετά από αυτό, ασχολήθηκε με τη μελέτη της υδροηλεκτρικής δυνατότητας στις λεκάνες των ποταμών Ρίο Γκράντε και Nare-Guatapé. Πολυπράγμων και οραματιστής, από το 1966 ως το 1971 ήταν ένας από τους ιδρυτές των εταιρειών EPM, SEDIC SA και Integral SA. Το 1978 συμμετείχε στην ίδρυση της Σχολής Μηχανικών της Αντιοκίας όπου και δίδαξε για πολλά χρόνια.

Σε αυτή τη φωτογραφία ο Lucio, στα 104 και μισό του χρόνια, κρατάει στα χέρια του τη διδακτορική του διατριβή αφού την υποστήριξε στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, από το οποίο είχε πάρει το μεταπτυχιακό του 73 χρόνια πριν. Το θέμα με το οποίο ασχολήθηκε για 4 περίπου χρόνια ήταν το «βέλτιστο σημείο της χρήσης του νερού του ποταμού». Με τα δικά του λόγια: “Η διατριβή μου είναι να καθορίσω τη μέγιστη ποσότητα νερού που μπορεί να αποσυρθεί οικονομικά από ένα ποτάμι για ενέργεια ή για οτιδήποτε άλλο.”

Αυτή η φωτογραφία είναι η φωτογραφία ενός ανθρώπου που δεν σταμάτησε να εργάζεται, να διδάσκει, να λύνει προβλήματα και να μαθαίνει. Διδακτορικό στα 104, εν μέσω πανδημίας σημαίνει ένα πράγμα: όταν υπάρχει θέληση η μάθηση δεν σταματά.
‘Tα επιτεύγματά είναι ανθρώπινα πράγματα, συμβαίνουν και ξεχνιούνται’, είχε πει ο Lucio στην τελετή με την οποία το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Κολομβίας γιόρτασε τα 100 χρόνια του.

via Ηλίας Μόσιαλος

#φιλότιμο #philotimo

Ποιος είναι ο προπάππους της μικρής Αλίσια στη φωτογραφία;... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *