Σήμερα νιώθω συγκλονισμένος και ευγνώμων….


Σήμερα νιώθω συγκλονισμένος και ευγνώμων.
Και απίστευτα τυχερός που παραβρέθηκα – τυχαία – σε μια ομιλία 30’ ενός 22χρονου παιδιού. Ενός παιδιού που θα μπορούσε να είναι γιος μου, και που σε 30’ μου έδωσε μαθήματα ζωής που δεν μπορώ να πάρω από 1000 βιβλία που θα διαβάσω, κι από 1000 εμπειρίες της δίκης μου ζωής ως τώρα.

Μαθήματα με αλήθεια και έμπνευση , όχι δανεικά, όχι ωραιοποιημένα.

Ο Νικόλας (Nikos Papangelis) βρέθηκε στα 12 του με όγκο στο πόδι, να περνάει όλο το σοκ και τα βάσανα της σκληρής θεραπείας. Στα 15 του, μετά από υποτροπή στην αρρώστια, βρέθηκε με ακρωτηριασμένο το πόδι, και με τα όνειρα του να γίνει μεγάλος αθλητής (έπαιζε ποδόσφαιρο στον Ολυμπιακό) να γκρεμίζονται μέσα του. Εκεί που οι συμμαθητές του έπαιζαν, διάβαζαν, έβγαιναν, έκαναν όνειρα, εκείνος πάλευε να επιβιώσει και να σταθεί όρθιος (κυριολεκτικά και μεταφορικά).

Σήμερα είναι 22 χρόνων, είναι ήδη παραολυμπιονίκης ποδηλασίας (με ένα πόδι) στο Τόκιο και ο μοναδικός άνθρωπος με ένα πόδι που έχει ανεβεί στην κορφή του Ολύμπου.
Αλλά το κυριότερο: παραδίδει μαθήματα έμπνευσης σε όλους εμάς: Για τη ζωή, για την αξία της στιγμής.

Νικόλα είμαι ευλογημένος που σε γνώρισα, που σε άκουσα. 1 φορά άτυχος που κλήθηκα να μιλήσω αμέσως μετά από εσένα. 1000 φορές τυχερός που έτυχε να είμαι εκεί να σε ακούσω.
Έχεις όλη την αγάπη και τον θαυμασμό μου!

Η ζωή σου αξίζει και σου ανήκει 100 φορές, γιατί πολύ νωρίς έμαθες να την ξεζουμίζεις και να τη μαθαίνεις σε όλους μας.
Υπέροχα ταξίδια με αέρα στα πανιά σου … η μάλλον στις ρόδες σου.

via Hydra Tperki

#φιλότιμο #philotimo

Σήμερα νιώθω συγκλονισμένος και ευγνώμων.... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *