Σήμερα παρακολούθησα διαδικτυακά την ορκομωσία του αδερφού μου. Ζητήθηκε από του…


Σήμερα παρακολούθησα διαδικτυακά την ορκομωσία του αδερφού μου. Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες την στιγμή που θα ακούγεται το όνομα τους να ανοίγουν το μικρόφωνο και να λένε «Παρών»/ «Παρούσα». Ακουγόταν το ένα «παρών» πίσω από το άλλο με τα πρόσωπα των παιδιών να εναλλάσονται αστραπιαία στην οθόνη σε μικρά εικονίδια κι ενώ το ηφαίστειο της χαράς,της περηφάνειας, της ανακούφισης, των προσδοκιών και των μελλοντικών αγωνιών έβραζε μέσα τους, στα μάτια τους διαγραφόταν το αίσθημα της αβίωτηs στιγμής. Χαρμολύπη.

Στον αντίποδα, ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο αξίζει να αναλογιστούμε τις στιγμές που αυτή η εκρηκτική λάβα της απέραντης χαράς δεν μας έκαψε πάντα στη ζωή, ενώ έφτανε μέχρι τη καρδιά δεν την αφήσαμε να ξεχυθεί κι ας ήμασταν εκεί με όλες τις αισθήσεις.Πόσες φορές δώσαμε το φυσικό και ψυχικό παρόν σ´ ένα γεγονός στο παρελθόν; Τι νιώθαμε εκείνη τη στιγμή που θεωρούσαμε δεδομένη; Το σώμα μας ήταν εκεί ως κομπάρσος και η ψυχή διακτινισμένη αλλού; Που;

Στο μέλλον θα συνεχίσουν να μας προσπερνούν άνθρωποι, γεγονότα, λόγια και κάπου εκεί γύρω θα εξακολουθεί να υπάρχει μια σκηνή, μια έδρα, μια αίθουσα για να παίξουμε το μέρος του δικού μας ρόλου, να αρθρώσουμε χωρίς φόβο και σίγουρα με περίσσιο πάθος το δικό μας: «σ´ευχαριστώ», «συγχαρητήρια», «λυπάμαι», «θα είμαι δίπλα σου», «σε καταλαβαίνω», «είσαι λάθος», «σ´αγαπώ».

Το μέλλον θα είναι πια πολύ διαφορετικό.

Ένα πράγμα όμως δεν θα αλλάξει.

Η μόνη «συσκευή» που θα μπορεί ν´ αποτυπώνει με πλήρη ευκρίνεια και να δέχεται την εικόνα ψυχισμού των ανθρώπων σε πραγματικό χρόνο, θα είναι αυτή της καρδιάς.
Ας φροντίσουμε να έχει δυνατό σήμα, μεγάλη χωρητικότητα για αγάπη μα πάνω απ´όλα να συγχρονίζεται με την μοναδικότητα της κάθε στιγμής.

via Nancy Karamouzi

#φιλότιμο #philotimo

Σήμερα παρακολούθησα διαδικτυακά την ορκομωσία του αδερφού μου. Ζητήθηκε από του... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *