«Στήριξε τους γύρω σου που μπορεί να είναι φοβισμένοι…Σκέψου τους ανθρώπους με ψ…


«Στήριξε τους γύρω σου που μπορεί να είναι φοβισμένοι…Σκέψου τους ανθρώπους με ψυχιατρικά προβλήματα. Έχουν πάρει τα φάρμακά τους; Είναι καλά; Αν μένουν ξάγρυπνοι, αν χάνουν απότομα κιλά, αν βάζουν δυνατά την τηλεόραση ή αν μιλούν στον εαυτό τους, αν ακούς φωνές, αν είναι ανήσυχοι. Kάλεσε ένα συγγενή τους. Αν εμφανίζουν ακραίες συμπεριφορές τότε ίσως να χρειαστεί να καλέσεις την αστυνομία. Για το καλό τους είναι. Πιθανότατα να επιτεθούν λεκτικά. Μην τους θυμώνεις. Ίσως δεν έχουν πάρει τα φάρμακά τους. Ίσως χρειάζονται νοσηλεία. Σε καταστάσεις γενικευμένου πανικού οι άνθρωποι με προϋπάρχοντα ψυχιατρικά προβλήματα είναι οι πιο ευάλωτοι απ’ όλους μας. Κάποιοι από εμάς είμαστε πιο ανθεκτικοί, δηλαδή ανταποκρινόμαστε πιο ικανοποιητικά στις αντίξοες συνθήκες και κάποιοι άλλοι είμαστε πιο ευαίσθητοι. Εμείς ξέρουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Για εκείνους, όμως, η σκέψη ότι ‘’ήρθε το τέλος’’ μπορεί να μοιάζει πολύ αληθινή.

Αν βγεις από τον δικό σου μικρόκοσμο, όσο όμορφος ή άσχημος κι αν είναι, υπάρχουν άλλοι που έχουν βιώσει πολύ ακραίες καταστάσεις στη ζωή τους και ίσως να έχουν χάσει τον έλεγχο. Μην τους περιθωριοποιείς και μην τους εγκαταλείπεις! Δεν φταίνε εκείνοι που τους δόθηκε αυτή η ζωή.

Δεν έχω την αρμοδιότητα να συμβουλεύσω κανέναν. Απλά δεν έχω δει κανέναν να μιλάει γι’ αυτό το ζήτημα και στεναχωριέμαι ότι όσο περνάνε οι μέρες θα υπάρχουν άνθρωποι που θα χρειάζονται βοήθεια και το (κάθε ένα) κράτος δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί.

Ίσως ήρθε η ώρα του καθενός μας να κάνει εκείνη την καλή πράξη που έλεγε ότι δεν είχε την ευκαιρία να κάνει έως τώρα.

Αν έχετε την καλοσύνη να το κοινοποιήσετε ή απλά με ένα copy paste να το ποστάρετε στον τοίχο σας».

Ευχαριστούμε Foteini Papaleonidopoulou

#philotimo #filotimo #φιλότιμο
#COVID19 #STAYHOME #μένουμε_σπίτι #savingGood #mentalhealth

«Στήριξε τους γύρω σου που μπορεί να είναι φοβισμένοι…Σκέψου τους ανθρώπους με ψ... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *