Τι έχει καταστρέψει ο άνθρωπος στον πλανήτη Γη τα τελευταία 50 χρόνια…


Τι έχει καταστρέψει ο άνθρωπος στον πλανήτη Γη τα τελευταία 50 χρόνια ?
Τα τελευταία 50 χρόνια, ο άνθρωπος κατέστρεψε το 70 % των δασών του πλανήτη ?
Περίπου το 30 % των υπόλοιπων δασών στη Γη χωρίζονται σε κομμάτια και υποβαθμίζονται, και η αποψίλωση πηγαίνει με ρυθμό 50 τετραγωνικών μιλίων ετησίως.
Η ανθρωπότητα κατέστρεψε το 90 % όλων των παγκόσμιων αποθεμάτων μεγάλων ψαριών τα τελευταία 50 χρόνια ?
Το 22 % των περιβόητων αλιευτικών χώρων του ωκεανού ήταν εντελώς εξαντλημένο ενώ ένα άλλο 44 % ήταν στα πρόθυρα της εξάντλησης .Ο βυθός της θάλασσας σε πολλά μέρη του ωκεανού είναι τόσο οργωμένος με μονοπάτια που τίποτα δεν μπορεί να ζήσει πάνω του πια.
Περισσότερες από 45 χιλιάδες λίμνες ?Τα τελευταία 50 χρόνια, έχει καταστρέψει το ένα τέταρτο όλων των ειδών πουλιών, το 11 % των άλλων είναι στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Η εξαφάνιση απειλεί επίσης το 18 % όλων των ειδών θηλαστικών, 5 % των ψαριών και 8 % των φυτικών ειδών ????
Κοραλλιογενείς ύφαλοι, ποικιλία υδάτινων συστημάτων στη Γη, πάσχουν από εξάντληση των αποθεμάτων ιχθύων, ρύπανση, επιδημικές ασθένειες και αύξηση της θερμοκρασίας.
Κάθε χρόνο, η χημική βιομηχανία παράγει περισσότερους από εκατό εκατομμύρια τόνους 70 διαφορετικών οργανικών ενώσεων και περίπου χίλιες νέες ουσίες προστίθενται στο εύρος κάθε έτους. Μόνο ένα μικρό μερίδιο αυτών των χημικών ουσιών δοκιμάζεται ενδελεχώς για την ακίνδυνη για τον άνθρωπο και το περιβάλλον ☢️
Συνολικά ξοδεύεται το 30 % όλων των γνωστών πόρων του πλανήτη

Τι έχει καταστρέψει ο άνθρωπος στον πλανήτη Γη τα τελευταία 50 χρόνια... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *