Τον Δημητράκη τον γνώρισα πριν κάποια χρόνια….


Τον Δημητράκη τον γνώρισα πριν κάποια χρόνια.

Η μοναξιά του αλλά και η υπερηφάνεια του με άγγιξαν. Το ίδιο και η δυστυχία που ήταν καλά κρυμμένη πίσω από μια προσποιητή αδιαφορία, πως όλα είναι καλά, πως δεν έχει πρόβλημα εκείνος.

Μου έδωσε μια συγκλονιστική συνέντευξη πάνω στην οποία στηρίχτηκε το ντοκυμαντέρ μου για τη ζωή του. Δεν πείραξε ποτέ κανέναν, δεν πρόσβαλε και δεν αδίκησε κανέναν. Υπέστη για χρόνια τις υποτιμητικές ματιές και τα γιουχαρίσματα, του έλειψε η αγάπη, ο έρωτας τον μαστίγωσε γιατί δεν ήρθε με μοίρασμα, με αποδοχή.

Όμως ο ίδιος έμεινε και φρόντισε τους άρρωστους γονείς του που τον γέμισαν φάρμακα και φαρμάκια από τη στιγμή που ο ίδιος θέλησε να ακολουθήσει τη πραγματική του φύση.

Ο Δημήτρης νοιώθει γυναίκα και κανένας δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται να τον κατηγορήσει γι’αυτό. Όμως να που έσκασαν μύτη οι πιτσιρικάδες, αναθαρρημένοι από τα τόσα χρόνια που οι φασιστικές ιδέες με αφορμή το προσφυγικό λεληλατούν τα μυαλά των Λέσβιων κι είχαν το θράσος να μπουκλάρουν στο σπίτι του, να τον γιουχαήσουν.

Δεν θα μιλήσω για ντροπή, θα μιλήσω για ευθύνη, ολόκληρης της κοινωνίας μας, του νησιού εννοώ και της Σκαμνιάς ιδιαίτερα. Όταν τον ρώτησα ποιό άρθρο να χρησιμοποιώ γι’αυτόν, μου είπε, “το ρόδο είναι ρόδο, όπως και να το ονομάσεις”. Και οι αλήτες είναι αλήτες ο,τι επίθετο και να έχουν. Δεν περιμένω ν’αλλάξει κάτι, θα ξεχαστεί κι αυτό όπως όλα. Κι εσείς που στοιχηματίζετε τα πάντα πάνω στα «παιδιά», στα «νιάτα», πού νομίζετε ότι θα καταλήξουν αυτά τα πλάσματα ποτισμένα από το δικό σας άχτι και κόμπλεξ.

Μια παράκληση «στο Νησί». Κατεβάστε αυτό το βίντεο που έχετε στη σελίδα σας και τον εξευτελίζει τόσο. Δεν τον βοηθάτε έτσι με το να τον δείχνετε σε τέτοια κατάσταση. Ο Δημητράκης δεν είναι καμμιά τρελλή όπως εύκολα θα πιστέψει ο κόσμος. Είναι ένας άνθρωπος που τον πάτησαν πολύ, τον εξευτέλισαν και διέλυσαν το νευρικό του σύστημα με φάρμακα για να τον κάνουν καλά, για να πάψει να νοιώθει γυναίκα.

Σεβαστείτε τον, εσείς κι εμείς ίσως να είχαμε ήδη αυτοκτονήσει με τέτοια ζωή και αμφιβάλλω ότι θα κάναμε τη νοσοκάμα σε αυτούς τους ανθρώπους που μας πλήγωσαν περισσότερο.

via @tzeli_hadjidimitriou

#philotimo #φιλότιμο #filotimo

Τον Δημητράκη τον γνώρισα πριν κάποια χρόνια.... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *