Το Ανθρωπικό σύμπαν…


Το Ανθρωπικό σύμπαν
Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε κάνει την σκέψη “πόσο τυχεροί είμαστε και μόνο που υπάρχουμε!”
Ευγνώμονες άλλοι σε Θεό κι άλλοι σε άνθρωπο. (κατα κανόνα στην μαμά και τον μπαμπά).
Είναι όμως έτσι;
Αν πάμε πίσω και βαδίσουμε στα βήματα των γονιών μας, των παππούδων και γιαγιάδων και όλοι μαζί αγαπημένοι και πιασμένοι με τους προ- προ- προγόνους μας χέρι χέρι,
η σειρά που θα δημιουργούνταν θα έφτανε απο την Ελλάδα μέχρι την Κένυα, εκεί που ο τελευταίος στη σειρά λίγο θα μοιαζε με το είδος μας αλλά περισσότερο σ ένα άγνωστο είδος πρωτεύοντος! Κι αν συνεχίζαμε άλλο τόσο, στη ίδια σειρά θα βρίσκαμε είδη που δεν θα μπορούσαμε καν να τα πιάσουμε απ το… χέρι, πόσω μάλλον να τα θεωρούσαμε προγόνους μας!!!
Όλα αυτά τα είδη ήταν τόσο πετυχημένα όσο κι εμείς σήμερα, γιατί ένα απ’ αυτά αν δεν τα ‘χε καταφέρει, εμείς δεν θα ‘μασταν εδώ να το συζητάμε.
Σκεφτείτε το.
Μόνο ένας αδύνατος κρίκος και η καταστροφή προσωπικά γιά σας θα ήταν βέβαιη.
Αν σας φαίνεται απίθανη η ύπαρξή σας, πρέπει να το σκεφτείτε διπλά.
Η αλυσίδα μας φτάνει μέχρι τα πρώτα βακτήρια, ευκαρυωτικά, μονοκύτταρους οργανισμούς, την δημιουργία των συνθηκών στον πλανήτη μας, του ίδιου μας του πλανήτη, του ηλιακού συστήματος και την δημιουργία του απο καυτή σκόνη προερχόμενη από την κατάληξη και τον έκρηκτικό θάνατο παλαιότερων αστέρων, μέχρι…μέχρι την ιδια την δημιουργία του σύμπαντος με τον γνωστό τρόπο της Μεγάλης Έκρηξης και όσα μπορούμε να γνωρίζουμε γι αυτήν.
Όλες μα όλες αυτές οι διαδικασίες γέννησης, δημιουργίας και σταθεροποίησης, μέχρι και τις βασανιστικά αργές εξισορροπητικές διεργασίες γιά να φτάσουμε στις ιδανικές συνθήκες για την ζωή στον πλανήτη μας, έπρεπε να είναι όλες, μα όλες, μία μία χωρίς εξαίρεση, πετυχημένες για να υπάρχουμε, να ερωτευόμαστε να γελάμε ή να λυπόμαστε, να λατρεύουμε ή να καταστρέφουμε, να προστατεύουμε ή να αδιαφορούμε για το περιβάλλον μας…
Αυτό μας βάζει σε μιά πιό προχωρημένη σκέψη.
Μήπως όλα αυτά έγιναν για μας;
Απλή αλλά… λάθος σκέψη!
Σκεφτείτε ότι μπαίνετε σ ένα κατάστημα που πουλά ένα ζευγάρι adidas. Τι πιθανότητες έχετε να σας κάνει το χρώμα, μέγεθος, στυλ; μηδαμινές! Αν όμως μπείτε σ ένα κατάστημα με 100 ζευγάρια adidas, σχεδόν σίγουρα θα βρείτε ένα στα μέτρα σας.
Αυτό μας στέλνει κατευθείαν σ ένα ενδεχόμενο πληθώρας συμπάντων,
όπου σε κάποιο απ αυτά, ένα θα έχει τις κατάλληλες αρχικές συνθήκες, σταθερούς νόμους και μεγάλη διάρκεια γιά να τα καταφέρουν πολιτισμοί σαν τον δικό μας, αποτελούμενοι από νοήμονα όντα που θα βρίσκουν κάπου κάπου λίγο χρόνο να διαβάζουν τις “ανοησίες” μου στο FB.
Ή μήπως όχι;

Το Ανθρωπικό σύμπαν... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *