Ακραίες Καταστάσεις με Τρένο (Eπ.8) Το Πιο Μακρύ Ταξίδι
Το Rocky Mountain Railroad ακολουθεί τα έμπειρα πληρώματα τρένων που πολεμούν με τον άγριο καιρό και το ασταθές έδαφος για να κρατήσουν σε λειτουργία τα κυριότερα φορτηγά και επιβατικά τρένα του Καναδά κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Πρόκειται για ένα αποκλειστικό ταξίδι στην παγωμένη ορεινή έρημο στην πιο ακραία σιδηροδρομική γραμμή της χώρας. Το κλείσιμο δεν είναι μια επιλογή, και είναι οι κρύοι μήνες που παγιδεύουν το σιδηροδρομικό δίκτυο που θεωρείται επίτευγμα της σύγχρονης μηχανικής.

Αντιμέτωποι με τη συνεχή απειλή θανατηφόρων χιονοστιβάδων, τερατωδών κατολισθήσεων και επικίνδυνων άγριων ζώων, τα ανθεκτικά πληρώματα του σιδηροδρόμου Rocky Mountain πρέπει να κάνουν ό,τι χρειάζονται για να διατηρήσουν αυτή την «γραμμή ζωής».

Eπεισόδιο 8: Το Πιο Μακρύ Ταξίδι (The Longest Journey)

Για τον εορτασμό της 150ης επετείου του Καναδά, ένα πολυτελές επιβατηγό τρένο, το Royal Canadian Pacific, κάνει ένα ιστορικό ταξίδι διασχίζοντας όλη τη χώρα. Με 26 ημέρες, 13 πόλεις και μια συνάντηση κορυφής με τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, τίποτα δεν το σταματά.

Στη διάρκεια της επισκευής μιας μεγάλης περιστρεφόμενης γέφυρας, το συνεργείο δυσκολεύεται με μια ράγα. Για να αντικατασταθεί μια βασική διακλάδωση πρέπει να διακοπεί η κυκλοφορία στην κεντρική γραμμή για έξι ώρες. Ένα καλώδιο που κρέμεται και μια σπασμένη ράγα απειλούν με υποχρεωτική στάση το ιστορικό τρένο.

Στο μεταξύ, περιπολώντας στις γραμμές του Κάμλουπς, οι αστυφύλακες Μάικ και Ντέιβ εμπλέκονται σε μια γρήγορη καταδίωξη. Μετά από ένα προβληματικό ξεκίνημα στον σιδηρόδρομο, ο αρχάριος Τζίμι αρχίζει να προοδεύει.

Παραγωγή: Cineflix
Καναδάς 2018
______
Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς από την λίστα:

______
#documentary #railroad #train

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι DocFlix – Ακραίες Καταστάσεις με Τρένο


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *