Ζαν-Μισέλ Κουστώ – Ιστορίες της Θάλασσας (Επ.13) Ο Θησαυρός της Καραϊβικής (Treasures of the Spanish




Σειρά 13 επεισοδίων με οικοδεσπότη τον Ζαν-Μισέλ Κουστώ, που καταγράφει την ανθρώπινη σχέση με τον ωκεανό. Ο Ζαν-Μισέλ Κουστώ κάνει μια επισκόπηση του παρελθόντος και του παρόντος της ενασχόλησης του ανθρώπου με τη θάλασσα και τα πλάσματα της.

Επεισόδιο 13: Ο Θησαυρός της Καραϊβικής (Treasures of the Spanish Main)

Το 16ο και 17ο αιώνα, τα ισπανικά πλοία επέστρεφαν στην Ισπανία φορτωμένα με κλεμμένο χρυσό κι ασήμι από το Νέο Κόσμο. Οι ύφαλοι, όμως, του Ειρηνικού ωκεανού και της Καραϊβικής ήταν πολύ επικίνδυνοι και πολύ συχνά τα πλοία βυθίζονταν. Μέχρι σήμερα, πολύτιμα φορτία δισεκατομμυρίων δολαρίων και ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα κείτονται στο βυθό της θάλασσας.

Διάσημοι κυνηγοί θησαυρών, όπως ο Τέντι Τάκερ, ο Μελ Φίσερ κι ο Μπιλ Μάθερς, ακολούθησαν το όνειρο της ζωής τους παρά τις αντιξοότητες που συνοδεύουν τους χαμένους θησαυρούς. Εξερεύνησαν τον ωκεανό και βρήκαν ασήμι, σμαράγδια καθώς και αντικείμενα ανθρώπων που έζησαν πριν από 400 χρόνια.

Θα παρακολουθήσουμε τους ερευνητές αυτούς, που έμαθαν πως κάθε ναυάγιο αποτελεί μια παγωμένη στιγμή στο χρόνο. Ελάτε να ανακαλύψουμε “το Θησαυρό των Αντιλών”.

Jean-Michel Cousteau – Stories Of The Sea (1996)
______
Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς από την λίστα:

______
#documentary #cousteau #sea

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι DocFlix – Ζαν-Μισέλ Κουστώ – Ιστορίες της Θάλασσας


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *