Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΝΥΧΤΑΣ || SokMorningShow || SokFM 104.8




07.00-11.00: SokFM Morning Show με τον Γιώργο Καρτελιά και την Ελίνα Παπίλα

Site:
Facebook:
Twitter: www.twitter.com/sokfm
Instagram: www.instagram.com/sokfm
SokFm Morning Show:
Podcast:

Βίντεο από το κανάλι Sok FM 1048


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

3 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Τι μαλ@κια δίαιτα είναι αυτή? Όλα αυτά τα ροφήματα είναι όξινα, θα σε πονέσει το στομάχι σου. Βάζουμε μία φέτα λεμόνι το πρωί σε ένα μεγάλο ποτήρι νερό γιατί τα οξέα του λεμονιού σκοτώνουν τα ανεπιθύμητα βακτήρια που αναπτύσσονται στο έντερο, το νερό μας ενυδατώνει, και το λεμόνι έχει και βιταμίνη C. Μετά όμως από κανένα μισαωράκι τρώμε κανονικά πρωινό να στυλωθούμε βρε παιδί μου , που είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας… και ανάλογα με την κατάστασή μας, τα κιλά μας, και τα γούστα μας έχει ….
    1) Τοστ με γαλοπούλα, μία φέτα γκούντα, ντομάτα και μαρούλι
    2) Δύο αυγά τηγανιτά μάτια, με μία φέτα ψωμί του τοστ φρυγανισμένο, και ένα τυράκι τρίγωνο
    3) Τρία αυγά χτυπημένα σε ομελέτα, με μία φέτα ζαμπόν και τυρί φέτα. (ή εναλλακτικά με μία ντομάτα ψιλοκομμένη μέσα "ντοματάκια", στραπατσάδα όπως τα κάνει η πεθερά μου).
    4) Μία τυρόπιτα. (μία όχι τρείς… μία).
    5) Μία κούπα 230ml γάλα χλιαρό με τέσσερις κουταλιές της σούπας βρόμη μέσα ή All-Bran . (εμένα δεν μ' αρέσει αλλά η αλήθεια είναι πως σε χορταίνει).
    6) Μία σπανακόπιτα ή μανιταρόπιτα. (το μανιτάρι έχει 400U βιταμίνη D γι' αυτό ήταν τόσο δυνατά τα στρατεύματα του Ναπολέοντα, και είναι φουλ στη πρωτεΐνη) Οπωσδήποτε μαζί ένα χυμό πορτοκάλι για την απορρόφηση του σιδήρου.
    7) Μία τορτίγια με δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι, πασπαλίζουμε λίγο τζίντερ, ξύσματα από ένα λεμόνι, μία φέτα ζαμπόν και μία γκούντα.
    8) 250 ml γάλα και 40 gr κορν φλέικς .
    9) Δύο φέτες του τόστ με μαργαρίνη και μέλι.
    10) Ένα σταφιδοψωμάκι (ένα είπαμε έτσι? …. ένα)
    11) Τρία κουλουράκια κανέλας.
    12) Ένα κουλούρι "Θεσσαλονίκης" με δύο τυράκια τριγωνάκια.
    13) Τέσσερα κριτσίνια καλαμποκιού με 50 gr κασέρι.
    14) Ένα γιαουρτάκι ότι θέλουμε εμείς, …. άμα γουστάρουμε και από τα παιδικά με τα φρούτα γιατί όχι? Γιατί να μην ξεκινήσει γλυκά η μέρα μας?

    Όταν ένας άνθρωπος θέλει να χάσει κιλά, πρέπει να δει τον δείκτη μάζας σώματος και να ελέγξει τον ρυθμό μεταβολισμού του, και ανάλογα με τον ρυθμό μεταβολισμού να αυξήσει την άσκηση και να μειώσει τις θερμίδες. Δεν χρειάζονται πολλά. Εγώ έχασα 12 κιλά βάζοντας σαν συνήθειο να περπατάω κάθε μέρα μετά το μεσημεριανό φαγητό από τις τέσσερις μέχρι της πέντε. Ενώ παλιά το μεσημέρι κοιμόμασταν. Τώρα αυτοί κοιμούνται δυστυχώς εγώ περπατάω. Δεν άλλαξα τίποτε άλλο.
    Όταν κάποιος πρέπει να μειώσει θερμίδες καλό είναι να μειώνει από όλα τα γεύματα απο λίγο. και όχι να παραλείπει γεύματα. Όταν παραλείπεις γεύματα το σώμα σου νομίζει πως έχουμε έλλειψη φαγητού όπως την εποχή των παγετώνων ή της κατοχής, και δεν καίει θερμίδες, κρατάει θερμίδες για να αντέξει στις δύσκολες μέρες, γι' αυτό αν θέλει κάποιος να χάσει κιλά δεν πρέπει να κάνει το DNA του να νομίζει πως έχουμε περίοδο πείνας, αλλά να τρώει κανονικά τα γεύματα απλά ποιο λίγο. και να αυξήσει την άσκηση, σιγά σιγά, χωρίς απότομα και
    ακραία πράγματα (δεν θέλουμε τραυματισμούς και να μείνουμε στο κρεβάτι) , θέλουμε γούστα και υγεία.
    Και φυσικά αν δεν τα καταφέρνει μόνος του για μεγάλο χρονικό διάστημα, (και ξέρει πως έκανε φιλότιμη προσπάθεια δεν κορόιδευε), …..
    Τότε πρέπει να δει έναν ειδικό, έναν διατροφολόγο, έναν γιατρό, έναν ενδοκρινολόγο…. μήπως κρύβεται κάποιο θέμα υγείας από πίσω να το προλάβει
    πριν του δημιουργήσει προβλήματα μεγαλύτερα . Στη σημερινή εποχή είμαστε τόσο τυχεροί , … έχει ορμονικό, …έχεις θυρεοειδή , με την σωστή αγωγή το ρυθμίζεις να πάει στην θέση του. έχουμε τόσα πολλά πράγματα που δεν είχαν οι παλαιότεροι, και δεν τα εκμεταλλευόμαστε σωστά.
    Γυρεύουμε θαύματα…. και δεν αγαπάμε τον εαυτό μας.
    Το πραγματικό θαύμα είναι να αγαπάμε και να μας αγαπούν πραγματικά.