Η ενεργειακή κρίση της αρχαίας Ρωμης – What the Fact?! #27


1
1 point



Η παρακμή και πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας όπως δεν την έχεις ξαναδεί.

Απο εμένα και όλο το crew του What the Fact, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Volton για όλη τη στήριξη. Μάθε πώς μπορείς κι εσύ να αλλάξεις τη σχέση σου με το ηλεκτρικό ρεύμα στο

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Mikeius Official


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

1
1 point

28 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κατέρρευσε το 1453… Όταν η Ρώμη έπεσε η πρωτεύουσα ήταν ήδη στη Κωνσταντινούπολη..

  2. Να βλέπεις το βίντεο Φεβρουάριο του ‘22 και να λες ρε μαγκα είσαι σωστός. Με σχεδόν 2€ βενζίνη έχει έρθει η ενεργειακή κρίση για τα καλά στις ζωές μας. Μην πιάσω για το ηλεκτρικό ρεύμα…

  3. Η μεταβολή τησ εντροπίας του σύμπατος είναι πάντα θετκή ή εστω 0 , 2ο αξιωμα της φυσικής!😃

  4. Στο 1:05 κάνεις κάποια σημαντικά λάθη. το 476 μχ δεν έπεσε η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Έπεσε η Δυτική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Επίσης ένας από τους σημαντικούς λόγους που έπεσε είναι που όταν άλλαξε η τοποθεσία της πρωτεύουσας από Ρώμη σε Νέα Ρώμη(μετέπειτα Κωνσταντινούπολη), ο Μέγας Κωνσταντίνος φορολόγησε μέχρι και τον αέρα που λέει ο λόγος στους Δυτικούς για να φτιάξει την Νέα Ρώμη. Έτσι, με τον διαχωρισμό της αυτοκρατορίας, η Δυτική Ρώμη ήταν ήδη αποδυναμωμένη και φτωχή. Επίσης όταν έφτασαν οι βάρβαροι στα σύνορα της Ανατολικής αυτοκρατορίας, οι συνοριοφύλακες τους δωροδόκησαν για να πάνε στην Δύση και ενώ η Δυτική Ρώμη χαροπάλευε, η Ανατολική Ρώμη δεν έστειλε βοήθεια όπως ήταν συμφωνημένα γιατί πάλευε τους Άραβες.

  5. Οποιος θελει να κανει καλο στο περιβαλλον και στην υγεια του να δει τα ντοκιμαντερ cowspiracy και what the health

  6. Πολύ ωραίο βίντεο.
    Υπολογίζω ότι η volton και άλλες εταιρίες πώλησης/διαχείρισης ενέργειας
    1ον ΔΕΝ υποστηρίζουν το μοντέλο, πώλησης πολλές φορές της ενέργειας που έχει παραχθεί μόνο μια φορά, ώστε να εισπράξουν κέρδη από ανύπαρκτο αγαθό και πόρο, έτσι; Γιατί αυτό θα δημιουργούσε πρόβλημα στην ισορροπία του συστήματος.
    2ον υποστηρίζουν το δικαίωμα του κάθε ένα από εμάς να κάνει χρήση της γνώσης για να "τριγυρίζει" ενέργεια από τον πλανήτη και το σύμπαν, χωρίς να μας πουλάνε νταβατζηλίκι με νομικές μαλακίες και απειλές, σωστά;

  7. Οτι να ναι η Ρωμη επεσε γιατι την κατεκτησαν οι γαλατες το εχω δει στην τηλεοραση , αστεριξ και οβελιξ ανοιξτε τα ματια σας επιτελους.

  8. Η βυζαντινή αυτοκρατορία όμως κράτησε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κράτος κ όχι μόνο αυτοκρατορία! Και γιατί κατάλαβε πως πρέπει να αλλάξει, άλλαξε. Έγινε τετραρχία, χωρίστηκε σε διάφορα μέρη. Η πρωτεύουσα δεν ήταν πια η Ρώμη. Ήταν το Μεδιόλανο, οι Τρεβήροι, η Θεσσαλονίκη κ η Νικομήδεια και διάφορες άλλες περιοχές που συνεργάζονταν με την πρωτεύουσα. Ύστερα ήταν η Πόλη, η οποία άντεξε για πάνω από 1100 χρόνια επιπλέον! Πάνω από 1100 χρόνια, με σωρεία εχθρικών επιδρομών με στόχο την Κωνσταντινούπολη και τις άλλες πόλεις της Ρωμανίας κ όμως έπρεπε να γίνει σωρεία συνεχόμενων ακατανόητων ως τώρα λαθών για να αρχίσει η αυτοκρατορία να φθίνει. Κ αυτό συνέβη γτ αφενός ήταν εξαιρετικά οργανωμένη. Όμως, αφενός τα πολλά εσωτερικά λάθη στην εποχή από λίγο πριν τον Βασίλειο Β', που έκανε το λάθος να μη φροντίσει για διάδοχο, ενώ είχε φροντίσει για όλα τα άλλα ως κ τους ασταμάτητους εμφυλίους της δυναστείας των Δουκών, εν μέρει των Κομνηνών, των Αγγέλων κ των Παλαιολόγων κ οι κακές αποφάσεις όσον αφορά το εμπόριο (αναφέρω μόνο κάποιους απ'τους κύριους παράγοντες της παρακμής) έφεραν την έλλειψη ενέργειας, που λέει ο Μιχάλης.

  9. Αυτα περι, δηθεν, πτωσεως της Ρωμαϊκης αυτοκρατοριας το 476 ειναι κατ'αρχας εσφαλμενα και πολυ "δυτικιστικα", δηλαδη μονοπλευρα, καθαρα "αποψη" δυτικης (ας πουμε) ιστοριογραφιας. Καλο ειναι μεν να μην κλεινεις τον εαυτο σου απο ξενες επιροες αλλα μην υιοθετεις κι αυτα που λενε σαν να εισαι και εσυ ο ιδιος ξενος. Η Ρωμαϊκη αυτοκρατορια επεσε το 1453. Αν δε το λεμε ουτε εμεις ποιος θα το πει? Ειναι κατι απλο στην τελικη.

  10. Η διαφθορά είναι ο πιο σοβαρός λόγος που κατεβάζει κυβερνήσεις και διαλύει αυτοκρατορίες ….

  11. Οι ταξικές αντιθέσεις τη γκρέμισαν, επεσε η ρωμαϊκή αυτοκρατορία, δηλαδή το δουλοκτητικο σύστημα και γεννήθηκε η φεουδαρχία. Σκλάβοι με περισσότερα δικαιωματα και ελευθερίες με περισσότερα αφεντικά αντί του ενός αυτοκράτορα.
    Τις απαντήσεις τις εχουν οι πολιτικές επιστήμες.

  12. Σε προεκταση του τελευταιου σκελους του βιντεο, που αναφερεται στο τωρα, προτεινω ως θεμα σε επομενο βιντεο τον υπερπληθυσμο του πλανητη!! ως αιτια πιθανης καταρρευσης του σύγχρονου πολιτισμού