Ο ζογκλέρ που έφερε μια επανάσταση – What the Fact?! #33




Τι είναι Πληροφορία; Και πώς ένας ζογκλέρ, μαθηματικός και ιδιοφυΐα κατάφερε να την ορίσει και να φέρει τη σύγχρονη ψηφιακή επανάσταση.
Η τεχνολογία κάνει τον κόσμο μας καλύτερο. Για περισσότερα θέματα σχετικά με την τεχνολογία, κάντε τώρα subscribe στο κανάλι της COSMOTE για να δείτε το 1ο ΕΠΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ και μείνετε συντονισμένοι για extra bonus υλικό από το WTF!

Subscribe:
Like:
Follow:

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Mikeius Official


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

37 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. ρε mikeuis σπουδαζω πληροφορικη 2 χρονια και εχω μαθει πιο πολλα απο αυτο το βιντεο παρα απτα 2 χρονια σχολης

  2. Και μετά με ρωτάει η μανα μου….καλά βρε παιδί μου γιστι δεν συνεχισες την πληροφορική που έχει μέλλον

  3. Τελευταίο εξάμηνο σχολής πληροφορικής μάθημα μοντελοποίησης… 4 μήνες χωρίς νόημα , 2 εξεταστικές για ένα 5. … Σοβαρά μακάρι να είχα βρει τόσο απλή και κατανοητή εξήγηση για αυτήν την εξίσωση τότε.

  4. Βρήκες και συ ρε Μιχάλη λέξη να πεις για παράδειγμα🤣 Ενέργεια που κανείς οντολογικά δεν μπορεί να τηνε ορίσει και την κρατάμε μόνο γιατί βγαίνουν οι διαφορικές εξισώσεις (εκεί, στην οντολογική ασάφεια της έννοιας πατάνε και οι διάφοροι αντιεμβολιαστες, χιπιδες, εναλλακτικοί και άλλα ζώα να μιλάνε για την ενέργεια του σύμπαντος, της θεραπείες της και τις αύρες της)

  5. Επειδη μια εταιρια θελει να χρεωνει τους πελατες της δικαια…. Και αμεσως μετα λογκο και διαφημιση κοσμοτε… Χαχαχχαχαχαχα ασε μας ρε κοσμοτεεεε. Κι εσυ ρε μαικιους πολυ ατακαρα τους εδωσες…. Αλλα νταξει αμα σου τα σπρωχνει οκ θεμιτο…

  6. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ θέμα, αν και πρέπει να το ξαναδώ 2-3 φορές για να το Πιάσω!!!
    ΜΠΡΑΒΟ Συμπατριώτη κι ΕΥΣΤΡΟΦΕ, ΠΟΙΟΤΙΚΕ, ΟΥΣΙΩΔΗ Δημιουργέ-Παρουσιαστή ΜΙΚΕ!
    Γι'αυτό και Κατάφερες να Συνεργαστείς με μια Μεγάλη εταιρία!
    ΑΓΑΠΗ, ΥΓΕΙΑ σου, ΧΑΡΑ, ΕΥΣΤΡΟΦΙΑ… κι ΕΥΨΥΧΙΑ σου!!!
    Σωφρόνης απ'την Κοζάνη.

  7. κ εν έτη 2020 ήρθε η γουιντ , η κοσμοτε κλπ και ειπε αστικά υπεραστικά απεριοριστα ιντερνετ 24αρι ΜΟΝΟ 20,90€ ! Φαε δικαιοσύνη bell !!

  8. "Γκρέιαμ" ή "Γκραμ", όχι "Γκράχαμ". Μη τα σκοτώνετε τελείως τα ονόματα ρε παλικάρια… Εμ, το άλλο το κουλό που το Τζουλ το προφέρουμε Τζάουλ; Όταν πήγα Αμερική πρώτη φορά να σπουδάσω συνειδητοποίησα ότι το λέμε λάθος καθολικά. Τουλάχιστον τα γαλλικά ονόματα τα λέμε οκ.

  9. Παραβλεπω λιγο το μαθηματικο κομματι του βιντεο και επανερχομαι στο προβλημα της bell να κοστολογισει την επικοινωνια μεσω του συστηματος της…
    Δεν ειμαι ουτε μαθηματικος ουτε επιστημονας αλλα γιατι μια εταιρια να πρεπει να σκευτει ενα συστημα πληροφοριας (εν ενοματι ''bit'' ) οταν υπαρχει ειδη ενα συστημα πιο παλιο και πιο απλο?
    Και αυτο ειναι Ο ΧΡΟΝΟΣ. Δηλαδη ηταν τοσο προβλημα για καθε τηλ. να υπηρχε ενα απλο αναλογικο ρολοι που θα μετραγε το χρονο της κλησης και θα χρεωνε τον δεκτη με το λεπτο?
    π.χ. συνολο 15ωρες κλησης = 50 δολλαρια.
    Διορθωστε με αν κανω λαθος…

  10. Ως φοιτητης πολυτεχνειου εχω βρισει πολλες φορες τον σανον γιατι με εχει ζορισει απειρες φορες στα μαθηματα των σηματων και συστηματων αλλα και στα ψηφιακα , αλλα αυτο που ειδα σημερα με τα bit και τη πιθανοτητα μου φανηκε απειρα cool . Γνωμη μου το παραδειγμα θα επρεπε να γινει για εναν αριθμο απο το 1 ως το 4 ( η καλυτερα απο το 0 εως το 3 ) για να δειξεις οτι χρειαζεσαι ενα bit 0 η 1 για να πεις αν ειναι μονο ή ζυγο και δυο bit για να πεις ποιος αριθμος ειναι , (00 , 01 , 10 , 11) δηλαδη (0 , 1, 2 ,3 αντιστοιχα σε δεκαδικο ) και ετσι θα εκανες και μπασιμο στο δυαδικο συστημα . ΝΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΡΝΤ ΑΛΕΡΤ χαχαχαχα