Πώς ξεκινάει μια θρησκεία – What The Fact?! #2




Το σημερινό What the Fact εμπνεύστηκε εν μέρει απο το καταπληκτικό βιβλίο:
Richard Dawkins – The God Delusion
Μπορείτε να το αποκτήσετε εντελώς δωρεάν σε μορφή audiobook κάνοντας τον λογαριασμό σας στην Audible ΕΔΩ:

Σήμερα θα μάθουμε για τα cargo cults, a.k.a, πώς να κάνεις τους ντόπιους ιθαγενείς να σε λατρέψουν σαν θεό.

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Mikeius Official


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

28 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Το σημερινό What the Fact εμπνεύστηκε εν μέρει απο το καταπληκτικό βιβλίο:
    Richard Dawkins – The God Delusion
    Μπορείτε να το αποκτήσετε εντελώς δωρεάν σε μορφή audiobook, όπως και πολλά ακόμα φοβερά βιβλία εκλαϊκευμένης επιστήμης από το link της περιγραφης.

  2. Και…. Αυτός είναι ο λόγος που ο Starfleet στο Star Trek έχει φτιάξει το Prime Directive. Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος και φαίνεται από ένα real life παράδειγμα.

  3. Το Ισλάμ είναι η τελευταία θεϊκή θρησκεία. Αυτή η θρησκεία του Ισλάμ είναι η πληρέστερη και καλύτερη θρησκεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι περισσότεροι μελετητές με τη σωστή έρευνα για να γίνουν μουσουλμάνοι. Η θρησκεία του Ισλάμ είναι με την προφητεία του Προφήτη Μωάμεθ και ο Ιμάμης μετά από αυτόν είναι ο Ιμάμ Αλί Αχ. Το ιερό δικαστήριο του Hazrat Mohammad PBUH βρίσκεται στη Medina και το ιερό δικαστήριο του Imam Ali PBUH βρίσκεται στο Najaf Ashraf. Το Ισλάμ έχει έναν προφήτη και 12 ιμάμη. Είναι ο Θεός που μας δημιούργησε ανθρώπους και μας επέτρεψε να σκεφτούμε γι 'αυτόν σε αυτόν τον κόσμο.

  4. Απαντά μου γιατί το αντίδωρο της εκκλησίας δεν μουχλιάζει και το άγιο νερό γιατί δεν βρωμάει ούτε χαλαει

  5. Σκέψου απλά για το τρολ η Αμερική να στείλει ένα αεροπλάνο σε εκείνο το νησί και να πετάξει φορτίο

  6. Επειδή ο Ιησούς δεν μου υποσχέθηκε cargo με υλικά αγαθά, αλλά έναν κόσμο στον οποίο δε θα υπάρχει αδικία και γενικά τίποτα το αρνητικό.

  7. Μόνο που από τόσες θρησκείες εσύ αποφάσισες να μας προβληματίσεις για τον χριστιανισμό καταλαβα το πόσο σημαντικός είναι…..ο νοων νοειτω

  8. Ξέρεις η διαφορά είναι στους πολιτισμούς όπως για παράδειγμα τα Ελληνικά φύλα δεν είχαν απουσία πολιτισμού η ας πούμε το Βυζάντιο δεν το έλεγες ότι ήταν ιθαγενείς για να παρασυρθεί σε μια θρησκεία που ήταν ότι έβλεπε κάτι και το υιοθέτησε αυτή είναι η διαφορά.

  9. Το ότι συσχετίζεις την θρησκεία από τα νησιά Φίτζι με την θρησκεία των Εβραίων με ξεπερνάει. Α και εκεί που λες ότι όταν ήταν αιχμάλωτοι στους Αιγυπτίους δεν είχαν κράτος τι εννοείς;
    Δεν ήταν ποτέ κράτος πριν την είσοδο τους στην γη Χαναάν. Ξεκίνησε κυριολεκτικά από έναν άνθρωπο με βάση τις πηγές που διαιώνισε το σπέρμα του και όταν φτάνουμε κατά προσεγγιση στο 1490πχ είχε απλ γερουσία μεσα στην Αίγυπτο η οποία αποτελούνταν από τους πρεσβύτερους σε ηλικία. Για να θεώρησε κράτος πρέπει να έχεις δίκαιο και εθιμικά στοιχεία που διέπουν την κοινωνία σου, πως θα σου μπορούσε να έχουν δίκαιο ή ακόμα χειρότερα να θεωρούνται κοινωνία όταν ήταν βεδουίνοι;

  10. Ατυχές το παράδειγμα με τους Εβραίους αφου απο τότε που υπήρξε ο πρώτος γενάρχης των Εβραιων ο Αβραάμ μιλούσε για την Βασιλεία Του Θεού και δεν ειχε συμβει να αιχμαλωτιστουν απο κανέναν εχθρο απο οσους έδειξες στο βίντεο.

  11. 3:49 Χωρίς να το θέλεις, είπες τα πράγματα ΑΚΡΙΒΏΣ όπως είναι.
    Ο Χριστός έχει ήδη γυρίσει σε αόρατη μορφή σαν ουράνιος βασιλιάς, και έχει ξεκινήσει το βασίλειο στον ουρανό και σύντομα θα το φέρει και στην γη παγκοσμίως.
    Μηχαλακη, δεν έχεις ΙΔΈΑ για το τι σημαίνει αληθινή Χριστιανοσύνη!
    Το μόνο που ξέρεις είναι οι ψεύτικες χριστιανοσύνες που διδάσκουν παραδώσεις ανθρώπων αντί για τις αγνές διδασκαλίες του Θεού.