Στον Κόσμο του Σύμπαντος (Επ.11) Σήματα από το Διάστημα (Signals from Outer Space)
Στις αρχές του 21ου αιώνα, η ανθρωπότητα έχει επιτύχει μοναδικές ανακαλύψεις μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης στον τομέα της παρατήρησης του διαστήματος, που μας έχουν βοηθήσει να κατανοήσουμε βαθύτερα το σύμπαν και να αναθεωρήσουμε αρκετές από τις παλαιότερες πεποιθήσεις για αυτό.

Μέσα από μοναδικό φωτογραφικό υλικό, πρωτοποριακές ψηφιακές αναπαραστάσεις και συνεντεύξεις με τα λαμπρότερα επιστημονικά μυαλά, η σειρά παρουσιάζει λεπτομερώς τις πιο σύγχρονες προσπάθειες της ανθρωπότητας να ανακαλύψει τα μυστήρια του σύμπαντος.

Επεισόδιο 11
Σήματα από το Διάστημα
Signals from Outer Space

Πάνω από σαράντα χρόνια πριν, εντοπίστηκαν εξαιρετικά σταθεροί παλμοί που έφταναν στη Γη από το Διάστημα. Προκλήθηκε μεγάλη αίσθηση. Υπήρξαν εικασίες ότι τα σήματα προέρχονταν από κάποια έξυπνη ζωή κάπου στο Διάστημα.

Μήπως οι «εξωγήινοι» προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν μαζί μας; Οι επιστήμονες διεξήγαγαν ενδελεχείς έρευνες, αλλά δεν κατάφεραν να εντοπίσουν την πηγή. Αργότερα, διαπιστώθηκε ότι αυτά τα σήματα προέρχονταν από παλλόμενες ουράνιες αστρικές ραδιοπηγές, που ονομάστηκαν Πάλσαρ.

Τι ακριβώς όμως είναι αυτά τα περίεργα αστέρια; Με τη χρήση εικόνων υπερσύγχρονης τεχνολογίας έχουμε μια συναρπαστική εικόνα των προκλήσεων που αντιμετώπισαν οι επιστήμονες κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους.

Cosmic Front
Παραγωγή: NHK
Ιαπωνία 2011-2018
______
Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς από την λίστα:

______
#documentary #universe #space

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι DocFlix – Στον Κόσμο του Σύμπαντος


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.