Στον Κόσμο του Σύμπαντος (Επ.13) Γιγαντιαίες Μαύρες Τρύπες (Monster Black Holes)
Στις αρχές του 21ου αιώνα, η ανθρωπότητα έχει επιτύχει μοναδικές ανακαλύψεις μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης στον τομέα της παρατήρησης του διαστήματος, που μας έχουν βοηθήσει να κατανοήσουμε βαθύτερα το σύμπαν και να αναθεωρήσουμε αρκετές από τις παλαιότερες πεποιθήσεις για αυτό.

Μέσα από μοναδικό φωτογραφικό υλικό, πρωτοποριακές ψηφιακές αναπαραστάσεις και συνεντεύξεις με τα λαμπρότερα επιστημονικά μυαλά, η σειρά παρουσιάζει λεπτομερώς τις πιο σύγχρονες προσπάθειες της ανθρωπότητας να ανακαλύψει τα μυστήρια του σύμπαντος.

Επεισόδιο 13
Γιγαντιαίες Μαύρες Τρύπες – Τα Αόρατα Χέρια του Σύμπαντος
Monster Black Holes – The Invisible Hands of Universe

Οι γιγαντιαίες μαύρες τρύπες περιέχουν αρκετά εκατομμύρια, έως δέκα δισεκατομμύρια φορές τη μάζα του Ήλιου μας. Έχουν ανακαλυφθεί στο κέντρο πολλών γαλαξιών, όπου ο καθένας έχει τις δικές του εκατοντάδες δισεκατομμύρια αστέρια.Οι παρατηρήσεις έδειξαν ότι η μάζα που έχουν οι γιγάντιες μαύρες τρύπες είναι ανάλογη με τη μάζα των γαλαξιών τους.

Οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι αυτές οι γιγαντιαίες μαύρες τρύπες αποτελούν το κλειδί για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο εμφανίστηκαν οι γαλαξίες και αναπτύχθηκαν στα 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια του σύμπαντός μας. Οι τελευταίες αστρονομικές παρατηρήσεις, που συνοδεύονται από τη χρήση εξαιρετικών γραφικών, περικλείουν την ουσία τους.

Cosmic Front
Παραγωγή: NHK
Ιαπωνία 2011-2018
______
Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς από την λίστα:

______
#documentary #universe #space

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι DocFlix – Στον Κόσμο του Σύμπαντος


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.