Στον Κόσμο του Σύμπαντος (Επ.14) Τα Πρώτα Αστέρια: Και Εγένετο Φως (First Stars: Let There Be Light)
Στις αρχές του 21ου αιώνα, η ανθρωπότητα έχει επιτύχει μοναδικές ανακαλύψεις μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης στον τομέα της παρατήρησης του διαστήματος, που μας έχουν βοηθήσει να κατανοήσουμε βαθύτερα το σύμπαν και να αναθεωρήσουμε αρκετές από τις παλαιότερες πεποιθήσεις για αυτό.

Μέσα από μοναδικό φωτογραφικό υλικό, πρωτοποριακές ψηφιακές αναπαραστάσεις και συνεντεύξεις με τα λαμπρότερα επιστημονικά μυαλά, η σειρά παρουσιάζει λεπτομερώς τις πιο σύγχρονες προσπάθειες της ανθρωπότητας να ανακαλύψει τα μυστήρια του σύμπαντος.

Επεισόδιο 14
Τα Πρώτα Αστέρια – Και Εγένετο Φως
First Stars – Let There Be Light

Αμέτρητα αστέρια φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό. Μόνο στο γαλαξία μας, υπάρχουν πάνω από 100 δισεκατομμύρια αστέρια. Πιστεύεται ότι, αμέσως μετά τη δημιουργία του σύμπαντος δεν υπήρχε ούτε ένα αστέρι.
Υπήρχε μόνο σκοτάδι.

Τα «Πρώτα Αστέρια» που έλαμψαν στον ουρανό σήμαναν τη λήξη της Σκοτεινής Περιόδου. Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι αυτά τα αστέρια άλλαξαν δραματικά τη φύση του σύμπαντος.

Το σύμπαν, με τη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα, με τους γαλαξίες, τους πλανήτες και τα ζώα, δημιουργήθηκε από αυτά τα μεγάλα αστέρια. Ετοιμαστείτε για νέες αποκαλύψεις σχετικά με αυτά τα «Πρώτα Αστέρια».

Cosmic Front
Παραγωγή: NHK
Ιαπωνία 2011-2018
______
Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς από την λίστα:

______
#documentary #universe #space

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι DocFlix – Στον Κόσμο του Σύμπαντος


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *