Στον Κόσμο του Σύμπαντος (Επ.17) Τιτάνας – Ο Δορυφόρος του Κρόνου (Saturn’s Moon Titan)
Στις αρχές του 21ου αιώνα, η ανθρωπότητα έχει επιτύχει μοναδικές ανακαλύψεις μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης στον τομέα της παρατήρησης του διαστήματος, που μας έχουν βοηθήσει να κατανοήσουμε βαθύτερα το σύμπαν και να αναθεωρήσουμε αρκετές από τις παλαιότερες πεποιθήσεις για αυτό.

Μέσα από μοναδικό φωτογραφικό υλικό, πρωτοποριακές ψηφιακές αναπαραστάσεις και συνεντεύξεις με τα λαμπρότερα επιστημονικά μυαλά, η σειρά παρουσιάζει λεπτομερώς τις πιο σύγχρονες προσπάθειες της ανθρωπότητας να ανακαλύψει τα μυστήρια του σύμπαντος.

Επεισόδιο 17
Τιτάνας – Ο Δορυφόρος του Κρόνου, Άλλη μια Γη
Saturn’s Moon Titan – Another Earth

Ακόμα και με θερμοκρασία -180C στην επιφάνειά του, ο δορυφόρος του Κρόνου, Τιτάνας, θα μπορούσε να είναι μια άλλη Γη. Υγρό μεθάνιο βρέχει από τον παγωμένο ουρανό του. Υπάρχουν στοιχεία ότι οι λίμνες γεμίζουν από αυτό το υγρό μεθάνιο.

Και άλλα εκπληκτικά φαινόμενα εντοπίστηκαν στην επιφάνεια του Τιτάνα: Αμμόλοφοι που δημιουργήθηκαν από τεράστιες ποσότητες οργανικού υλικού, οι οποίοι θα μπορούσαν να περιέχουν τα δομικά στοιχεία του DNA, καθώς και ηφαίστεια που εκτοξεύουν ριπές παχύρρευστης λάβας, που δημιουργήθηκε από υπερψυχθέν νερό αναμεμειγμένο με αμμωνία.

Οι αστροβιολόγοι διεξάγουν μελέτες σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει ζωή στον Τιτάνα. Η κάμερα της εκπομπής θα αποκαλύψει τα τελευταία ευρήματα που αφορούν έναν από τους πιο συναρπαστικούς δορυφόρους του Κρόνου.

Cosmic Front
Παραγωγή: NHK
Ιαπωνία 2011-2018
______
Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς από την λίστα:

______
#documentary #universe #space

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι DocFlix – Στον Κόσμο του Σύμπαντος


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *