Στον Κόσμο του Σύμπαντος (Επ.18) Το Νεφέλωμα του Ωρίωνα – Το Αστρικό Μαιευτήριο (The Orion Nebula)
Στις αρχές του 21ου αιώνα, η ανθρωπότητα έχει επιτύχει μοναδικές ανακαλύψεις μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης στον τομέα της παρατήρησης του διαστήματος, που μας έχουν βοηθήσει να κατανοήσουμε βαθύτερα το σύμπαν και να αναθεωρήσουμε αρκετές από τις παλαιότερες πεποιθήσεις για αυτό.

Μέσα από μοναδικό φωτογραφικό υλικό, πρωτοποριακές ψηφιακές αναπαραστάσεις και συνεντεύξεις με τα λαμπρότερα επιστημονικά μυαλά, η σειρά παρουσιάζει λεπτομερώς τις πιο σύγχρονες προσπάθειες της ανθρωπότητας να ανακαλύψει τα μυστήρια του σύμπαντος.

Επεισόδιο 18
Το Νεφέλωμα του Ωρίωνα – Ταξίδι στο Αστρικό Μαιευτήριο
The Orion Nebula – Voyage to a Stellar Nursery

Το Νεφέλωμα του Ωρίωνα είναι ένα όμορφο θέαμα στο νυχτερινό ουρανό. Ένας από τους οραματιστές πίσω από το διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ, ο δρ Ρόμπερτ Οντέλ μελετά το Νεφέλωμα του Ωρίωνα για περισσότερα από 50 χρόνια.

Όταν ο ίδιος και η ομάδα του επικεντρώθηκαν, με το διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ, στη μελέτη του Νεφελώματος του Ωρίωνα, ανακάλυψαν ότι πρόκειται για ένα γιγαντιαίο «μαιευτήριο», όπου γεννιούνται νέα αστέρια και πλανήτες.

Η πρωτοποριακή έρευνα αποκάλυψε επίσης την τρισδιάστατη μορφή του νεφελώματος και την πραγματική θέση όπου σχηματίζονται οι αστέρες. Βάσει αυτής της έρευνας, μια δυναμική ανακατασκευή CGI του Νεφελώματος του Ωρίωνα, μας οδηγεί σε μια συναρπαστική περιπέτεια βαθιά μέσα σε αυτό το αστρικό «μαιευτήριο», για να βιώσουμε τις δραματικές εκρήξεις άστρων και πλανητών.

Cosmic Front
Παραγωγή: NHK
Ιαπωνία 2011-2018
______
Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς από την λίστα:

______
#documentary #universe #space

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι DocFlix – Στον Κόσμο του Σύμπαντος


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *